10 fødevarer, der hjælper dig med at sove

Det anslås, at så mange som 25 procent af amerikanerne bruger en form for søvnhjælp, som regel medicin. Hvad de måske ikke ved, er imidlertid, at nogle få tweaks i deres kost kan være alt hvad de behøver for at fange zzz’erne, de har brug for. Flere almindelige vitaminer og mineraler fundet i visse fødevarer har vist sig at forbedre både kvaliteten og varigheden af ​​søvn.

Ja, det gamle ordsprog er sandt, hvis du drikker et glas varm mælk før sengetid kan hjælpe dig med at falde i søvn. Mælk er en fremragende kilde til magnesium, som ifølge en undersøgelse fra Human Nutrition Research Center har vist sig at være forbundet med dybere, mindre afbrudt søvn. Mælk og andre mejeriprodukter, såsom ost og yoghurt, er også høje i calcium, hvilket hjælper hjernen med at gøre melatonin, et søvnfremkaldende hormon.

Mennesker med mangel på magnesium oplever ofte langvarig søvnmodtagelse. Du kan bekæmpe mangel på magnesium i din kost med fuldkornsprodukter såsom quinoa, byg, bulgur, fuldkornsbrød og pastaer, hele havre og brun ris. Nødder såsom pekannødder, valnødder og mandler og frø som græskar, solsikke, sesam og hør indeholder også magnesium. Derudover indeholder de samme nødder tryptophan, som kan forbedre depression og fremme afslapning.

Fordi mangel på folinsyre har været forbundet med søvnløshed, kan spise mad højt i folat, såsom linser, forbedre søvnen. Linser er bedst nydt i supper eller kolde salater. Blomkål, rødbeder, persille og asparges er også gode kilder til folat. Grønne blade grøntsager, såsom spinat, kale, romaine salat og collard greener, er også høj i folat, samt calcium og magnesium, to andre strømforsyningsstoffer til søvn. En diæt høj i folat kan også hjælpe med at bekæmpe kronisk træthedssyndrom.

Sammen med mejeriprodukter og grønne grøntsager er broccoli en stor kilde til calcium. Ifølge hjemmesiden Nutrition411 konkluderede en undersøgelse i “European Neurology Journal”, at calciummangel kan forårsage søvnforstyrrelser. I undersøgelsen, når kalciumniveauer var normale, faldt søvnforstyrrelser. Vitamin A-mangler kan også forårsage søvnproblemer, især hos ældre voksne og personer, der lider af Parkinsons sygdom, Alzheimers sygdom, skizofreni og depression. Æg er højt i vitamin A, men sørg for at du spiser hele ægget, da æggeblommen indeholder 100 procent af vitamin A, der findes i et æg.

Mælk, ost og yoghurt

Hele korn, nødder og frø

Linser og grønne bladgrøntsager

Broccoli og æg