Den bedste mad at spise efter appendiksoperation

Spise kan være den fjerneste ting fra dit sind efter at have fjernet dit bilag, især hvis du har haft mavesmerter, kvalme, opkastning eller diarré forud for operationen. En appendectomi udføres normalt fordi dit bilag er blevet smittet eller sprængt åbent. Men hvad du spiser efter operationen er vigtigt for at fremme helbredelse og forebygge infektion. Kontakt din læge om dine individuelle kostbehov.

Start med mad, der er let at fordøje

Efter bare at have mavekirurgi, er de bedste mad at spise, der er nemme at fordøje, ifølge University of Wisconsin Hospital. Dette omfatter fødevarer som fløde af hvede, mælk, yoghurt og fløde supper. Denne type diæt betegnes som en fuld flydende kost og betragtes som en overgangsdiæt, fordi du spiser det et stykke tid før du lægger det i andre fødevarer. Mens denne diæt giver noget protein og calcium, er det lavt i andre vigtige næringsstoffer, såsom jern, vitamin A og thiamin og bør kun indtages i en kort periode efter din læge anbefalinger.

Fødevarer fra alle grupper

Hvis du ikke oplever mavesmerter, kvalme, opkastning eller diarré efter kort tid i en overgangsperiode, bør du kunne genoptage din vanlige kost om nogle få dage. Men for at fremme healing efter at have fjernet dit bilag, er det vigtigt at spise en række næringsrige fødevarer fra alle fødevaregrupperne. Din krop har brug for en forsyning af disse næringsstoffer for at hjælpe med at producere nye celler, der er vigtige i helingen af ​​det kirurgiske sted og forhindre yderligere komplikationer. For at sikre, at du får en fuld forsyning af næringsstoffer, tilføj hele korn, en række frugter og grøntsager, fedtfattige mejeriprodukter og magre kilder til protein som fjerkræ, skaldyr, tofu og bønner til din daglige kost.

Fødevarer til helbredelse

At spise en afbalanceret kost sikrer, at din krop får tilstrækkelige mængder protein, carbs og fedt. Hver af disse næringsstoffer spiller en rolle i helbredelse efter operationen. Protein understøtter dannelse af kollagen, som er en vigtig del af bindevæv, der udfylder incisionsstedet. Carbs giver energi til at skabe nyt væv og blodkar. Sunde carb valg at spise efter en appendectomy omfatter bønner, fuld hvede brød, brun ris og frugt eller grøntsager. Fedt er nødvendigt for membraner til nye celler og kan også bidrage til at reducere inflammation. Vælg hjerte-sunde kilder til fedt, såsom olivenolie, nødder, frø og avocado.

Fødevarer til immunhygiejne

At spise de rigtige fødevarer sikrer, at din krop får de vitaminer og mineraler, der er nødvendige for at holde dit immunsystem sunde og stærke for at forhindre eller bekæmpe infektion. Vitamin A beskytter dig mod infektion ved at hjælpe med at opretholde din fordøjelsessystem og åndedrætssystemers integritet. C-vitamin er nødvendigt til fremstilling af antistoffer, og antioxidantegenskaberne i E-vitamin beskytter dine celler mod skade fra frie radikaler, hvilket kan beskadige cellulære membraner og DNA , Og øge risikoen for sygdom. Leafy greener og rød peber hjælper dig med at opfylde både dine vitamin A og C behov, mens mandler og spinat er rige på vitamin E. Zink hjælper også din krop med at bekæmpe infektion, fordi det er nødvendigt for dannelsen af ​​hvide blodlegemer, der hjælper med at gøre antistoffer og Udføre andre immunfunktioner. Det hjælper også med at opretholde hudintegriteten. Fisk, mælk, fuldkorn, bønner og nødder er alle gode kilder til zink.