Den perfekte 10 kost

Dr. Michael Aziz, en behandlende læge på St. Vincent’s Hospital i New York, udgav sin bog “The Perfect 10 Diet” i 2010. Dr. Aziz siger, at han startede sin kostplan efter at have været overrasket over at forsøge at behandle overvægtige patienter og fejle og Også bliver foruroliget med sin egen vægt og kolesterol blodtryksniveauer.

Teori

Udtrykket “perfekt 10” i titlen på bogen har en dobbelt betydning – det refererer både til den perfekte 10 figur, forfatterens løfter kan nås på kostplanen og afbalancere de 10 perfekte hormoner, der kan hjælpe dig med at tabe sig. Kosten virker på ideen om, at visse fødevarer kan påvirke hormoner negativt, såsom insulin, skjoldbruskkirtel, østrogen og testosteron. Dr. Aziz siger, at ved at spise fødevarer, der ikke reagerer negativt med disse hormoner, kan du styre din vægt, få energi, kontrollere dit kolesterol og blodtryk og forbedre dit generelle helbred.

Kost plan

Den perfekte 10 kostplan arbejder i tre faser. I første fase kan du spise tre måltider med op til to snacks, men du skal undgå korn og alkohol. I anden fase spiser du det samme, men med tilsætning af en til tre portioner af fuldkorn og minimal mængde alkohol. I sidste etape spiser du den samme mængde mad, men du kan tilføje tre eller fire portioner fuldkorn til din daglige kost.

Fordele

Den perfekte 10 kost undgår mange af faldgruberne i mange populære kostvaner. Kosten begrænser ikke kulhydrater eller beder dig om at reducere dit fedtindtag til usunde niveauer eller spise store mængder fedtholdige eller højt proteinholdige fødevarer. Diætplanen giver heller ikke råd til de bizarre kombinationer eller de enkelte fødevarebegrænsninger, som American Heart Association siger for at undgå.

Overvejelser

Den perfekte 10 kost favoriserer forbruget af smør og kokosolie over vegetabilske olier. Dette er i strid med råd fra både den amerikanske regeringens fødepyramide og University of Michigan’s Healing Foods Pyramid. MyPyramid.gov anbefaler at bytte faste fedtstoffer som smør til vegetabilsk olie. University of Michigan råder over, at kokosolie indeholder mættet fedt. Der kan være nogle fordele til Dr. Azizs advokation af smør over vegetabilske olier. En undersøgelse offentliggjort i “The Journal of Nutrition” i december 2002 viste, at forbruget af smør i et enkelt måltid udløst mindre fedtstoffer og fedtprotein end olivenolie eller solsikkeolie hos 10 mænd mellem 20 og 29 år.

Advarsel

Den perfekte 10 diæt har ikke eksisteret i samme længde som andre diætplaner, såsom Atkins diæt eller South Beach diæt. Som følge heraf var der i november 2010 ingen undersøgelser for at bekræfte dets effektivitet. Tal med din læge, inden du begynder dette eller enhver anden kost.