Ernæringsværdien af ​​friske vs frosne blåbær

Blåbær vokser vildt i skovene i USA og Canada, men er også tilgængelige i friske og frosne versioner på de fleste supermarkeder og sundhedsfødevaremarkeder. Denne frugt er rig på antioxidanter, som hjælper med at beskytte din krop mod cellulær skade, som kan føre til sygdom. Friske blåbær er i sæson i foråret og sommermånederne, men du kan nyde denne bær om efteråret og vinteren, når du vælger en frosset sort. Sammenlign næringsinformationen mellem friske og frosne blåbær for at hjælpe med at bestemme, hvilke der har plads i din sunde spiseplan.

Fiber og Protein

Blåbær, hvad enten de er friske eller frosne, er en kalorieindhold med lavt kalorieindhold og næringsstoffer, der er tætte på kostfiber. Den gennemsnitlige kost omfatter ikke tilstrækkelige mængder fibre, og at tilføje en daglig servering af blåbær kan hjælpe dig med at øge dit indtag. Fiber fordele dit fordøjelseshygiejne og kan også bidrage til at forhindre visse kroniske sundhedsmæssige forhold, såsom kræft. En 1 kop friske blåbær indeholder 3,6 g fiber, mens en 1 kops servering frosne blåbær har 4,2 g fiber. De samme portioner giver også små mængder energiforsyningssprotein. Friske blåbær indeholder 1,10 g pr. 1 kops servering, mens den samme del af frosne blåbær har 0,65 g.

Sukker

Friske blåbær indeholder naturligt forekommende sukkerarter, der har et vigtigt sted i din sunde spiseplan. Visse mærker af frosne blåbær sødes med tilsat sukker, hvilket øger deres kalorieindhold og nedsætter deres næringsværdier. En kop friske blåbær indeholder 14,74 g naturlige sukkerarter. En kop usødet frosne blåbær har 13,10 g naturlige sukkerarter, men 1 kop søde blåbær indeholder 45,36 g sukker, mest i form af tilsat sukker. En kop friske eller usødet frosne blåbær indeholder ca. 80 kalorier, men den søde version indeholder 186 kalorier på grund af tilsat sukker.

Vitaminer

Både friske og frosne blåbær er en nærende måde at få visse vitaminer på i din daglige kost. En kop friske blåbær forsyner dig med 14,4 mg af den 75 til 90 mg C-vitamin, du har brug for dagligt. Du får også 80 IE af vitamin A og 28,6 mikrogram vitamin K. Derudover indeholder friske blåbær spor af B-vitaminer. En kop frosne blåbær indeholder mindre af hver af disse vitaminer, med 3,9 mg vitamin C, 71 IE af vitamin A og 25,4 mikrogram vitamin K.

Mineraler

Friske blåbær indeholder også højere koncentrationer af mineraler end frosne blåbær. En 1 kops servering af friske blåbær indeholder 0,41 mg jern, 114 mg kalium og 0,24 mg zink. En kop frosne blåbær har 0,28 mg jern, 84 mg kalium og 0,11 mg zink. Sødte frosne blåbær indeholder dog 0,90 mg jern og 138 mg kalium, hvilket er mere end mængderne i friske blåbær.