Fordele og ulemper ved at drikke alkoholholdige drikkevarer

Afhængigt af hvem du spørger, kan alkohol være en velsignelse eller en forbandelse. Selv Harvard School of Public Health kalder det “både tonic og en gift”, afhængigt af dosis. Selv om en cocktail, øl eller et glas vin kan være både afslappende og godt for hjertet, kan det også spille en rolle i kræftudvikling, lever og hjerteskade og depression. Hvordan alkohol påvirker nogen afhænger af personen, så alle bør afveje fordele og ulemper ved at indtage alkohol regelmæssigt.

Definition af moderat drikkeri

Fordelene ved at indtage alkohol er næsten altid målt i form af drikke moderat. Det betyder en til to drinks om dagen for mænd, og man drikker en dag for kvinder, ifølge Harvard. Ved at bryde det yderligere ned, anses en drink generelt for at være 12 ounce øl, 5 ounce vin eller 1,5 ounce spiritus, der i alt udgør ca. 12-14 g alkohol i hver drink.

Fordele ved at drikke

Ifølge Harvard viser mere end 100 videnskabelige undersøgelser et forhold mellem moderat drikke og en reduceret risiko for død mod hjerteanfald, blodpropper og hjerte-kar-årsager. Alkohol i rimelige mængder hæver dine niveauer af højdensitetslipoprotein, også kendt som “godt” kolesterol, som hjælper med at beskytte mod hjertesygdomme. Nogle typer af alkohol er bedre beskyttelsesmidler end andre – rødvin har specifikt en høj koncentration af polyphenoler, som kan reducere blodtrykket. Hertil kommer, at University of Rochester Medical Center bemærker, at moderat drikke kan hjælpe med at beskytte blodkar i hjernen såvel som i hjertet, hvilket reducerer risikoen for demens.

Ulemper ved at drikke

Mange af alkoholens ulemper vises, når du runder kurven fra at drikke moderat til at drikke stærkt eller binge drikke. Kraftigt drikkeri kan føre til betændelse i leveren, kendt som alkoholisk hepatitis, og cirrhose eller ardannelse i leveren. Det øger også blodtrykket, kan skade hjertemusklen og potentielt spiller en rolle i udviklingen af ​​flere kræftformer, herunder bryst, tyktarm, mund og lever, siger Harvard. Derudover øger tunge drikker risikoen for osteoporose, især hos unge kvinder, siger University of Rochester Medical Center. Alkohol kan forstyrre søvnmønstre og føre til vægtforøgelse, da det tjener op til 7 kalorier pr. Gram uden at tilbyde næringsstoffer sammen med det. Drikke kan også skyde din dømmekraft og banke vejen for ødelæggende beslutninger som at komme bag et autos hjul.

Effekter af Binge Drinking

Når det drejer sig om at drikke, gælder gennemsnitsloven ikke. Selv om man drikker om dagen kan være til gavn for dit helbred i det lange løb, gælder det samme ikke for at spare op på alle de dagdagsdrinker og forbruge seks til syv drikkevarer på en weekendnat. Denne vane er kendt som binge drikker, og det er det mest risikable forbrugsmønster, Sharon C. Wilsnack, professor i klinisk neurovidenskab ved University of North Dakota School of Medicine & Health Sciences, fortalte “The Washington Post.” Når du binge- Drikker – hvilket betyder at du spiser mere end fem drikkevarer om to timer, hvis du er mand og fire drikkevarer, hvis du er kvinde – sundhedsvirkningerne er meget som dem, der har en tung drikker. Hastigheden af ​​forhøjet blodtryk øges, og du er mere tilbøjelige til at få et slagtilfælde.