Fordelene ved dulse tang

Dulse, også kendt som Palmaria palmata, er rød tang, der vokser fastgjort til sten. Det er ikke kun rig på sundhedsmæssige fordele. Denne salt havsgrønsag spises frisk og tørres i fødevarer, herunder supper, chowders og fiskeretter. Tørret, dulse bruges som krydderier.

Dulse er fyldt med værdifulde mineraler, herunder jern og kalium. En 3,5-ounce servering af fersk dulse tang tilvejebringer ca. 33 milligram jern og 1.720 milligram kalium, hvilket er mere end 100 procent af de daglige værdier fastsat af Food and Drug Administration baseret på en 2.000-kalorie-en-dag diæt. Jern hjælper røde blodlegemer og muskelceller med ilt i hele kroppen og er nødvendige for korrekte kemiske reaktioner. Kalium spiller en vigtig rolle i balancering af kropsvæsker, hjælper dit hjerte til at opretholde en stabil takt og er nødvendig for en ordentlig muskelkontraktion.

Flerumættede fedtsyrer hjælper med at regulere mange af kroppens funktioner, såsom blodkoagulering og blodtryk, og hjælper med korrekt udvikling og funktion af din hjerne og nervesystemet. De spiller også en vigtig rolle i regulering af inflammation. En artikel fra september 2022 af Sinead Lordan et al., Offentliggjort i “Marine Drugs” bemærkede, at fordi røde og brune alger er særligt rige på omega-3 og omega-6 fedtsyrer, kan de være en effektiv tilsætning som led i en afbalanceret diæt .

Vitamin B-12 findes hovedsageligt i animalske fødevarer – som kød, fjerkræ, mælk, fisk og æg – så spise dulse er en fremragende måde for veganer eller mennesker, der ikke spiser animalsk mad for at få tilstrækkelig vitamin B-12 . En 3,5 ounce portion frisk dulse indeholder 6,6 mikrogram vitamin B-12, hvilket er mere end 100 procent af den daglige værdi fastsat af FDA. En undersøgelse ledet af Daniel Phaneuf og offentliggjort i “Environmental Research” i februar 1999 bemærkede, at alger er en god kilde til kostfiber og vitaminer, især vitamin B-12.

Proteiner hjælper ikke kun med at skabe nye celler, men spiller også en afgørende rolle i reparation og vedligeholdelse af din krop. En 3,5-dages servering af frisk dulse giver 21,5 gram protein, hvilket er 43 procent af den daglige værdi fastsat af FDA. En artikel offentliggjort i “Journal of Nutritional Biochemistry” i juni 1999 bemærkede, at dulse kan være en potentiel proteinkilde i den menneskelige kost.

Mighty Minerals

Omega-3 og Omega-6

Vitamin B-12

Proteinindhold