Fordelene ved kaffe til teenagere

Koffein i enhver form, herunder kaffe, anbefales ikke til børn yngre end 12 år ifølge UCLA Health System-webstedet, men kaffe er ikke skadeligt for teenagere, hvis de nyder det i moderation. Folk drikker kaffe for sine fysiske virkninger, såvel som for det sociale aspekt, og teenagere kan også have gavn af at drikke kaffe i ansvar.

Fysiske virkninger

Teenagere lever travle liv, jonglerer deres sociale liv med skolearbejde, sport og andre aktiviteter. Mange får ikke nok søvn til at føle sig frisk om morgenen. Kun 15 procent af teenagere får mere end otte timers søvn på skoleaften, ifølge Sleep Foundation. Koffeinen i kaffe virker som et mildt stimulerende middel, vækker folk, der drikker det og henter deres mentale årvågenhed. Teenagere kan drage fordel af at drikke kaffe før skolen, hvis de har brug for et mildt stimulerende middel til at hjælpe dem med at holde sig vågen og fokusere på deres skolearbejde eller en anden aktivitet. Kaffe bør kun bruges lejlighedsvis til dette formål, da teenagere bør udøve sunde sovevaner, som omfatter at få otte timers søvn pr. Nat.

Sociale ydelser

Drikke kaffe er en social aktivitet, og kaffebarer er ofte hubs af aktivitet for teenagere og unge voksne. Kaffe er en sund drik moderat, selvom fancy kaffebaserede koncoctions kan indeholde meget sukker, fedt og kalorier. Teenagere kan drage nytte af at socialisere sig med deres venner over kaffe, hvilket er sundere end overindulging i kraftige energidrikke eller smitte ulovlige drikkevarer som alkohol.

Overvejelser

Teenagere bør begrænse deres kaffeindtag, så de ikke spiser mere end 100 mg koffein om dagen eller en kop brygget kaffe, anbefaler TeensHealth-hjemmesiden. At drikke mere end det beløb sætter unge i fare for koffeinafhængighed. Teenagere, der nyder de sociale fordele ved kaffedrikning, kan skifte til koffeinfri versioner af deres yndlingsdrik for at holde deres forbrug på et sundt niveau.

Advarsel

Teenagere, der drikker kaffe for sine fysiske og psykiske fordele, kan utilsigtet indtage for meget koffein ved at drikke andre koffeinholdige drikkevarer eller bruge andre produkter, der indeholder lægemidlet. For eksempel er cola-baserede læskedrikke almindelige koffeinkilder til unge, ligesom energidrikke og endda iste. Smerter og kold medicin producenter forbedrer ofte deres over-the-counter medicin med koffein. Teenagere bør være opmærksomme på overvågning af det samlede koffeinforbrug, ikke kun kaffedrikke.

Koffeins tilbagetrækning er ubehageligt, da teenagere, der utilsigtet bliver afhængige af stoffet ved at drikke for meget kaffe eller andre kilder vil have fysiske symptomer, hvis de pludselig afskærer deres indtagelse af kemikaliet. Hovedpine, kedelig mave og irritabilitet vil spire inden for to dage og forsvinde helt på lidt mere end en uge. De fleste teenagere, der forbliver under 100 mg per dag af koffeinforbrug, bliver ikke afhængige.

Tilbagetrækning