Fordelene ved tabata

Dr. Izumi Tabata udviklede High Intensity Interval Training, eller HIIT, træningsregimen kendt som Tabata-protokollen, mens han fungerede som hovedtræk for det japanske skøjteløbsteam. En Tabata træning består af skiftende korte perioder med intens træning med korte hvileperioder i en periode på 3 til 4 minutter. En bred vifte af øvelser er kompatible med Tabata-protokollen, herunder modstandsøvelser som løftevægte og aerobøvelser som løb eller roing.

Fedt tab gennem øget metabolisk hastighed

Intense øvelser øger vores metaboliske hastighed til ca. 15 gange den basale metaboliske hastighed eller BMR. Tabata-metoden sætter kortvarigt men akut stress på kroppen. Når disse intense øvelser sker regelmæssigt, øger kroppen sin BMR til at håndtere de nye krav, der pålægges den. Da BMR er mængden af ​​energi, som din krop brænder i hvile, øger enhver stigning i denne hastighed det fedt, din krop brænder, selv når du ikke udøver dig selv.

Muskelvævretention

Dieting som et middel til vægttab forårsager ofte tab af muskelvæv. Tabata-metoden i HIIT lægger vægt på muskelvæv, som fortæller din krop, at der er behov for mere muskelvæv. Som følge heraf går forholdet mellem din magre kropsmasse og fedt op, og ved at vælge øvelser, der maksimerer muskelmassen, kan muskelvæv øges.

Anaerob og aerob kapacitet øges

Kropens aerob kapacitet, også kaldet den maksimale iltoptagelse, er den største mængde ilt, det forbruger, når det udøves strengt. Anaerob kapacitet er den maksimale mængde energi, der kan produceres af kroppen i fravær af ilt. Denne anaerobe energi produceres ved at brænde kulhydrater, når der ikke er tilstrækkeligt ilt i blodbanen til at producere den krævede energi aerobe. En undersøgelse af Dr. Tabata viste, at ved hjælp af hans metode fem dage om ugen i seks uger frembragte en 14 procent stigning i deltagerne ‘Aerob kapacitet og en 28 procent stigning i deres anaerobe kapacitet. Dette giver en bestemt stigning i udholdenhed.

Tidsbesparelser

Den korte varighed af en Tabata træning øger individets vilje og troskab til at træne regelmæssigt. Det ville være svært at nægte 4 til 8 minutter om dagen til din fysiske kondition. Derudover kræver sikkerhed meget opmærksomhed på din krops feedback, når du træner intensivt. Dette øger interessen for de ændringer, som træningsrutinen gør i din krop, og øget interesse fjerner kørslen af ​​en øvelsesrutine.

Tabata-metoden er meget krævende og bør ikke gøres for ofte. Den typiske anbefaling er for en eller to Tabata træningsprogrammer om ugen. Som det er tilfældet for enhver anstrengende øvelse, anbefales en opvarmningsrutine. Denne metode er beregnet til brug af dem, der allerede har opnået en vis fysisk kondition og bør ikke bruges af de nye til fitness-ordninger. Du bør konsultere din læge om, om denne type træning er tilrådeligt for dig.

Overvejelser