Halsstrækprocedure

Esophageal indsnævring kan forårsage underernæring, åndedrætsbesvær og død. Throat stretching er en livreddende procedure, der kan hjælpe med denne tilstand. At vide, hvordan proceduren udføres og de fordele, den har at tilbyde, kan hjælpe dig med at beslutte, om halsstrækningen passer til dig. Tal med din læge, hvis du føler, at din spiserør er smal, og undersøge terapi muligheder.

Beskrivelse

Throat stretching er en procedure, der involverer din læge strækker et indsnævret område af din spiserør. Det kaldes esophageal dilation. Fremgangsmåden kan udføres under sedering eller kan anvende lokal spraybedøvelse på bagsiden af ​​halsen.

Årsager til spiserørsnævring

Ifølge det amerikanske samfund for gastrointestinal endoskopi fører tilbagesvaling af mavesyre normalt til ardannelse. Denne ardannelse kan forårsage indsnævring af halsen og gøre det svært at sluge. Andre årsager til spiserørsnævring indbefatter tynde lag af overskydende væv, esophageal cancer, ardannelse som følge af stråling eller en lidelse i esophagealmotiliteten. Schatzki’s Ring er en tilstand, der forårsager indsnævring af ringen af ​​godartet, fibrøst væv, der forstyrrer den nedre spiserør. Kilden til denne tilstand er ikke blevet bestemt. Achalasia er en usædvanlig tilstand, der forårsager, at den nedre esophageal muskel spasmer og stopper mad og væsker fra at passere igennem.

Hvad kan man forvente

Din læge kan udføre esophageal dilation med sedation sammen med en øvre endoskopi. Et endoskop kan derefter føres gennem din mund og ind i din spiserør, mave og tolvfingertarmen. Din vejrtrækning vil ikke blive forstyrret, og en dilatationsballon eller plastisk dilatatorer kan bruges over en ledning til at strække din spiserør. Denne procedure vil forårsage et mildt tryk i ryggen af ​​halsen eller i brystet. Hvis din læge vælger at bruge en lokalbedøvelse, vil han sprøjte ryggen af ​​halsen og passere et tilspidset dilatationsmiddel gennem munden, som vil lede Det i din spiserør. Røntgenstråler kan anvendes under spiserørudvidelsesproceduren.

Risici

Det amerikanske samfund for gastrointestinal endoskopi fastslår, at halsstrækningen, som med enhver procedure, bærer sundhedsrisici. En lille mængde blødning forventes på strækningsstedet, men der er risiko for overdreven blødning, der kræver behandling og evaluering. Sprængning af spiserør er en mindre almindelig, men alvorlig, komplikation. Du kan kræve en operation til at reparere en esophageal tåre.