Hvad bryder ned overskydende urinsyre i kroppen?

Overskridende urinsyre i din krop kan forårsage to store medicinske problemer: urinsyre nyresten og en form for gigt kaldet gigt. Hvis dine nyrer ikke skubber nok urinsyre ud af kroppen gennem vandladning på grund af en arvelig tilstand, kan stoffet enten danne i små hårde “sten” i dine nyrer eller skarpe krystaller i dine led. Urinsyre sten kan forårsage betydelig smerte, som de passerer gennem urinrøret. Uronsyre krystaller forstrømmer dine led, normalt i dine fødder, der forårsager ekstrem smerte under et gigtangreb. Fjernelse af overskydende urinsyre fra din krop kan hjælpe med at forhindre urinsyre nyresten og gigtangreb, men helbreder ikke nogen tilstand.

Allopurinol

Hvis du har enten urinsyre nyresten eller kronisk gigtgigt, kan din læge ordinere allopurinol som en profylaktisk foranstaltning. Denne medicin virker i din krop for at reducere mængden af ​​urinsyre i dit system. Din læge vil ordinere en daglig dosis i overensstemmelse med sværhedsgraden af ​​din urinsyre nyresten eller gigt. Drugs.com bemærker, at en lav dosis løber fra 100 til 200 mg om dagen, mens en high-end dosis typisk ikke overskrider 800 mg hver dag. Mens allopurinol, taget med et fuldt glas vand, vil bidrage til at reducere dit urinsyre niveauer og dermed mindske hyppigheden og sværhedsgraden af ​​opblussen, er det ikke helbredt for enhver medicinsk tilstand. Det hjælper heller ikke med at mindske smerten under et gigtangreb eller en sten.

febuxostat

Som allopurinol reducerer febuxostat også overskydende urinsyre i dit system. Under din første brug af febuxostat kan chancerne for gigtopblussen øges. Det kan tage op til seks måneder, før medicinen fungerer korrekt for at reducere eller forhindre angreb. Af denne grund bemærker Drugs.com, at din læge kan ordinere andre lægemidler til brug samtidig med febuxostat. Hun kan ordinere colchicin, som hjælper med at reducere blænding og hjælper med at reducere betændelse under et angreb. Hun kan ordinere indomethacin eller et andet ikke-steroidalt antiinflammatorisk lægemiddel til lindring af smerte.

probenecid

Som en uricosuric medicin hjælper probenecid med at skylle mere urinsyre ud af din krop end normalt gennem vandladning. Denne medicin kommer også i kombination med colchicin. Det kan producere nogle alvorlige bivirkninger, der omfatter arytmier som takykardi, et accelereret hjerteslag eller en uregelmæssig puls. Det kan også forårsage vejrtræknings problemer blandt andre alvorlige bivirkninger, noterer University of Maryland Medical Center. Søg lægehjælp hvis disse problemer opstår.

Urte kosttilskud

US Food and Drug Administration har ikke godkendt nogen naturlægemidler kosttilskud som medicinske behandlinger til at reducere urinsyre niveauer i din krop. Men nogle traditionelle kosttilskud kan give nogle af de samme urinsyre reducerende fordele som medicin. Disse omfatter djævelens klo og stikkende nål. Begge disse urte kosttilskud har haft brug for at behandle gigt i folkemedicin. Andre stoffer som kirsebær, kaffe og C-vitamin kan også nedsætte dine urinsyre niveauer, MayoClinic.com noter. Spørg din læge om muligheden for at bruge urte kosttilskud for at reducere urinsyre i dit system og søge hans godkendelse, hvis du tager andre lægemidler.