Hvad er årsagerne til at føle sig dårligt efter træning?

Motion er kendt for at fremme afslapning, kamp stress og øge humør. Så hvis du forlade gymnastiksalen, kan det være et advarselsskilt, at du ikke gør noget ordentligt. Din krop kan fortælle dig, at du har skubbet for hårdt, eller dit væskeindtag var ikke rigtigt. Hvis du ikke har det godt efter træningen, skal du vurdere din præ-træningsrutine og din træningsplan for at finde ud af hvorfor.

Dehydrering

Din krop har brug for masser af væsker for at holde det funktionsdygtigt – og hvis du træner, er det nødvendigt at øge væskeindtaget. Hvis du ikke drikker nok vand bliver din krop dehydreret på grund af overskydende væsketab fra sveden under træningen, siger det amerikanske råd om motion. Du kan føle dig ekstremt træt og sløv, kvalme og opleve ualmindelig muskelsårhed efter en træning, hvis du er dehydreret.

overhydrering

Mens du skal drikke for at være hydreret, er det muligt at overdrive det med vandet. Det amerikanske råd om motion viser, at de fleste kvinder har brug for omkring 91 ounce vand hver dag, og mænd har brug for omkring 125 ounces. At drikke for store mængder vand kan føre til en tilstand kendt som hyponatremi, som opstår, når natriumniveauerne i kroppen er for lave. Overhydrering kan få dig til at føle sig meget kvalme efter en træning.

Blodsukker

Dit blodsukkerniveau kan ændre sig ud fra mængden og typen af ​​mad, du spiser, og intensiteten af ​​dine aktiviteter. Højt blodsukker fra at forbruge for meget sukker i din mad uden at arbejde det væk, kan forårsage svimmelhed og kvalme. Lavt blodsukker, fra ikke at spise nok før du træner og træner for kraftigt, kan forårsage de samme symptomer. Lavt blodsukker kan også forårsage ryster og svaghed.

elektrolytter

Det kan være nødvendigt at genoprette din elektrolytbalance efter en træning. Svedtendens udtømmer din krops naturlige vandreserver og vil forstyrre ligevægten. Drikke sportsdrikkevarer til at erstatte de tabte elektrolytter, og sørg for, at din kost indeholder de nødvendige næringsstoffer, der producerer elektrolytter som kalium, calcium og natrium, for at sikre, at du har det godt efter en træning.

Over-træning er en almindelig årsag til ikke at føle sig lige efter en træning. Over-træning sker, når du har skubbet dig for hårdt, og din krop reagerer fysisk og følelsesmæssigt af belastningen. Over-træning kan forårsage humørhed, ekstrem træthed og en generel følelse af sygdom, siger det amerikanske råd om motion. Over-træning kan også forårsage vedvarende smerter i led eller muskler og hyppige sygdomme på grund af svækket immunforsvar.

Overtræning