Hvad er den bedste kilde til krom i mad?

Chrom understøtter insulinfunktionen, som hjælper med at regulere dit blodsukker og kan også spille en rolle i dit stofskifte. Men 90 procent af amerikanerne får ikke nok krom i deres kost, ifølge University of Maryland Medical Center. Mens mange fødevarer tilbyder små mængder krom, tilbyder nogle sunde muligheder betydelige mængder, som hjælper dig med at få de anbefalede 20 til 35 mikrogram pr. Dag.

Bedste madkilder til krom

Chrom findes i en bred vifte af fødevarer, herunder frugt, grøntsager, kød, skaldyr, krydderurter og krydderier, men de fleste af disse indeholder kun 2 mikrogram chrom eller mindre, ifølge Office of Dietary Supplements. Derudover kan mængden af ​​chrom variere på grund af, hvordan fødevaren dyrkes eller fremstilles. Men der er nogle fødevarer, der gør det nemt for dig at opfylde dine daglige krombehov. Skaldyr gør det nemt at få dine daglige krombehov. Muslinger er en af ​​de bedste kilder, med 110 mikrogram pr. 3 ounce servering. Østers kan også hjælpe dig med at få mere end hvad du har brug for, med 49 mikrogram i 3 ounces. Hvis du ikke kan lide skaldyr, kan en lille pære, som har 40 mikrogram, virke. Med 28 mikrogram i seks nødder er brasemøtter også en glimrende kilde til krom og kan hjælpe dig med at komme tættere på dine daglige behov. Og en mellemstor tomat har 25 mikrogram.

Fødevarer højt i krom

Selvom det ikke er så højt i krom som de bedste kilder, kan en række andre fødevarer hjælpe dig med at få mere af spormineralen i din kost. Hvis du regelmæssigt spiser broccoli, har du muligvis ikke noget problem med at opfylde dine daglige krombehov, da vegetabilien giver 11 mikrogram i en 1/2-kops servering. Druesaft er også rig på spormineralinen med 8 mikrogram pr. Kop. Svinekoteletter er højt i krom, med 8,5 mikrogram i en 3-ounce servering. En helhvede engelsk muffin har 4 mikrogram, 1 kop kartoffelmos har 3 mikrogram og 1 tsk tørret hvidløg har 3 mikrogram.

Andre fødekilder af krom

Mange forskellige fødevarer indeholder 2 mikrogram krom per portion, herunder tørret basilikum, oksekød, kalkunbryst, helhvedebrød og appelsinsaft. Fødevarer med 1 mikrogram pr. Portion omfatter æbler, bananer og grønne bønner. Ost, brygersgær, melasse, datoer, svampe, byg, klidekød, havregryn, svesker, organisk kød, æggeblommer, sild, hasselnødder og asparges indeholder også små mængder spormineral og, når de indgår som en del af din kost, kan Hjælpe med at støde på dit indtag for at mindske risikoen for mangel.

Sådan tilføjes kromrige fødevarer til din kost

Fyldning af din kost med en række kromrige fødevarer kan hjælpe dig med at komme tættere på at opfylde dine daglige behov. Tilføjelse af fødevarer med højt indhold af C-vitamin, såsom rød peber, appelsinjuice eller jordbær, forbedrer din krops evne til at absorbere mere krom. For at få mere krom til morgenmad kan du have en skål havregryn sødt med melasse og jordbær eller en hel- Hvede engelsk muffin toppet med skivede tomater og ost. Vask det hele ned med et glas druesaft. En kalkun og tomat sandwich på helhvede brød med et glas appelsinsaft gør en god kromatfyldt frokost. Afslut dagen med nogle dampede muslinger, hvidløg Mos kartofler og stegt broccoli. Snack på pærer, bananer, æbler og nødder til virkelig at pakke i krom.

Kromniveauer i kroppen og mangel

At spise en diæt fyldt med simple sukkerarter – sodavand, juice, slik og andre slik – får din krop til at fjerne krom i urinen. Øvelse, stress, sygdom og graviditet kan også få kroppen til at udskille krom, hvilket fører til lavere niveauer af spormineralinet. Selvom krommangler er sjældne, kan lave niveauer ifølge ODS føre til insulinresistens – hvor insulin ikke er i stand til at transportere sukker fra blodet ind i kroppens celler – og forårsage en stigning i blodsukkerniveauet.