Hvad er den bedste tid til at tage et calciumtilskud?

Calcium hjælper med at gøre dine knogler stærke, og gør det også muligt for dine muskler, nerver og blodårer at virke. Mange fødevarer indeholder calcium, herunder mejeriprodukter, visse typer bønner, broccoli og mandler. Nogle gange kan du blive nødt til at tage et calciumtilskud, hvis du ikke får nok calcium fra din kost. Den bedste tid til at tage et calciumtilskud kan ikke være på et tidspunkt, men kan afhænge af din kost. Spørg altid din læge, inden du starter et tilskud.

Calciumtilskud sælges normalt som calciumcitrat eller calciumcarbonat. Calciumcarbonat er normalt den billigste dyreform for calcium og skal tages sammen med mad. Calciumcitrat og calciumcitratmalat kan tages med eller uden mad, men har tendens til at være dyrere. Brug af calcium bør ikke forårsage forstoppelse, men hvis du er på andre lægemidler eller kosttilskud, der forårsager forstoppelse, kan calciumcitrat være et bedre valg for dig. Calciumtilskud absorberes bedst, når du tager 500 mg eller der ad gangen, så tjek dine doser og opdele dem hele dagen.

Natrium og calcium konkurrerer i dine nyrer for at blive absorberet i din krop. Det betyder, at når du spiser et højt natriummåltid, og du indtager calcium, enten fra din kost eller som supplement, kan mere natrium blive absorberet i din krop, og calciumet kan forlade din krop i din urin. Natrium er en bestanddel af bordsalt og kan også findes i mange andre fødevarer, herunder korn, mælk eller kødprodukter. Natrium findes også i store mængder i forarbejdede fødevarer. Undgå at tage et calciumtilskud med et salt eller højt natrium måltid, og i stedet tage et calciumtilskud med et lavt natriummåltid, som et stykke frugt.

Koffein og protein kan begge forårsage, at din krop taber calcium. Når du spiser meget protein, kan din krop miste mere calcium. Hvis du spiser meget protein, skal du spørge din læge, hvis du skal tage mere calcium. Koffein har vist sig at øge mængden af ​​calcium, som din krop taber i urinen i ca. tre timer. Koffein findes i kaffe og te, samt visse læskedrikke, energidrikke og medicin. Prøv at tage dit calciumtilskud mere end tre timer efter, at du har koffein.

Hvis du tager et jerntilskud, skal du ikke tage dit calciumtilskud inden for samme to-timers periode. Du bør tage disse kosttilskud på forskellige måltider for at give din krop en chance for at absorbere hvert tillæg. Jern absorberes bedst, når det tages med et måltid indeholdende vitamin C. Du kan tage dit jerntilskud med morgenmad med appelsinsaft og dit calciumtilskud med frokost eller middag mere end tre timer efter at have taget koffein.

Supplement Typer

Natrium

Koffein og protein

Jerntilskud