Hvad er fordelene ved at spise dåse majs?

Majs, om det er frosset, dåse eller frisk, er en nærende og velsmagende grøntsag, der er egnet til forbrug som sideskål eller indarbejdet i opskrifter. Hermetisk majs giver dog nogle fordele i forhold til de andre former, men: Ud over bekvemmeligheden ved blot at åbne en dåse og have klar til at spise majs er hermetisk majs højere i nogle næringsstoffer.

Protein

En 3/4-kops servering af dåse majs giver dig 3,2 g protein. Dette er lidt mere end 2 g i et mellemt øre af frisk majs, hvilket giver ca. 3/4 af en kop og 2 g i en 3/4 kops portion af frosset majs. Sørg for, at 10 til 35 procent af dine daglige kalorier fra majs og andre fødevarer kommer fra protein for at øge mængden af ​​energi, du har adgang til og for at øge immunfunktionen.

Kulhydrater

Kolhydraterne i majs bryder også ned i energi. En servering af dåse majs indeholder 22,8 g kulhydrater, mens en servering af frisk majs og frosset majs har 11 g. Prøv at inkludere 225 til 325 g kulhydrater i din måltidsplan hver dag, da carbs leverer energi og påvirker funktionen af ​​dine nyrer og muskler.

Fiber

Hermetisk majs bidrager til din fordøjelses sundhed mere end andre former for denne grøntsag, primært på grund af dets fiberindhold. En servering af dåse majs indfører 2,5 g fiber i din kost; frisk majs indeholder 1 g af næringsstoffet, mens en servering af frosset majs har 2 g. Fiber fra dåse majs hjælper dig med at føle sig fyldigere i længere tid og hjælper med at forhindre diarré. Spis 25 til 38 g fiber hver dag for det bedste helbred.

C-vitamin

Canning majs hjælper med at opretholde vitamin C i denne grøntsag. En servering af konserveret majs indeholder 10,5 mg vitamin C. Da det daglige anbefalede indtag af dette vitamin står ved 75 til 90 mg, svarer mængden i majs til 11,6 til 14 procent af dit behov. Andre sorter af majs har kun op til 7 procent af det C-vitamin, din krop kræver hver dag. C-vitamin er godt for dit immunsystem og hudfarve.