Hvad er fordelene ved probiotika og eksem?

Eksem, også kendt som dermatitis, er et begreb for forskellige typer af hævelse af huden, der forårsager rød, hævet og kløende hud. Probiotika, også kendt som venlige bakterier og gavnlige bakterier, lever i tyndtarmen og vagina. Probiotika er tilgængelige som kapsler, væske, tabletter, suppositorier og i fødevarer som levende yoghurt. Probiotika kan være til gavn for visse sundhedsmæssige forhold som eksem, men altid rådføre sig med en sundhedsfaglig, før du tager et probiotikum.

Eksem

Mere end 15 millioner amerikanere lider af eksem, ifølge University of Maryland. En overfølsomhedsreaktion svarende til en allergi er ansvarlig for eksem. Denne reaktion fører til langvarig betændelse i huden og symptomerne på tilstanden. Eksem patienter har ofte en familiehistorie af allergier, og mange lider også af høfeber og astma. Eksem er mest almindeligt hos babyer og børn. Forhold som forkølelse, tør hud, stress, for varmt eller for koldt og allergi over for pollen, skimmel, dyr eller støvmider kan gøre eksem symptomer værre. Typiske eksem symptomer omfatter øre og crusting blærer, øre blødning eller udledning, områder af fortykket hud og rå hudområder fra ridser.

Babyer med eksem

Forskere undersøgte effekten af ​​probiotika på 27 spædbørn, der lider af eksem i en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2000-udgaven af ​​tidsskriftet “Clinical and Experimental Allergy.” Alle 27 var udelukkende ammende, aldrig havde modermælkserstatninger, og deres gennemsnitlige alder var 4,6 måneder . Den forbedring, der kom til deres hud efter daglig administration af et probiotisk tilskud i to måneder, fik forskere til at konkludere, at probiotika kan være til gavn for barndomseksem.

Børn med eksem

Forskere undersøgte også effekten af ​​probiotika hos 88 børn med eksem fra 2 til 10 år i en undersøgelse, der blev offentliggjort i et 2010-udgave af “Annals of Allergy, Astma and Immunology.” Teamet fandt ud af at tage et probiotisk tilskud hver dag i 12 uger Signifikant forbedrede eksem symptomer.

Overvejelser

Probiotiske bakterier kan vokse for godt hos patienter, hvis immunsystem svækkes, såsom AIDS-patienter, ifølge MedlinePlus. Selvom probiotiske kosttilskud sjældent har forårsaget sygdom hos mennesker med svækkede immunsystemer, anbefaler MedlinePlus, at hvis det er din tilstand, skal du konsultere en sundhedsfaglig, før du tager et probiotisk tilskud. MedlinePlus anbefaler også, at patienter med korttarmssyndrom konsultere en læge, inden de tager probiotika, fordi de er mere tilbøjelige til at udvikle lactobacillusinfektioner.