Hvad er forskellen mellem almindelig majssirup og majorsirup med høj fructose?

Billige sødestof er et hæfteklammer til forarbejdede fødevarer industrien – det bruges i produkter så forskellige som fyld og sodavand. Den billigste af de søde sødestoffer er majssirup og majorsirup med høj fructose, der begge er derivater af en slags lavkornet majs. For at forstå forskellen mellem disse to sødestoffer er det vigtigt at forstå majs selv og de måder, hvorpå det behandles.

Forarbejdning

Korn, der kommer til et forarbejdningsanlæg, er gennemblødt i vand med svovldioxid tilsat til det. “Det sure bad svulmer kernerne og frigør stivelsen fra proteinerne, der omgiver det,” siger Michael Pollan, forfatter af “The Omnivore’s Dilemma.” Den behandlede majs er derefter malet i en mølle for at fjerne bakterien, spundet i en centrifuge for at adskille bakterien fra stivelsesproteinkomplekset, og derefter gentages gentagne gange for at opnå ren stivelse.

Første transformation

Stivelse er et komplekst kulhydrat. Dette betyder simpelthen, at det er en lang kæde af sukkerarter, menneskekroppen skal bruge kalorier til at nedbryde disse kæder i simple sukkerarter, som kroppen derefter kan bruge som en yderligere energikilde. Majsstivelse bliver majssirup, når raffinøren introducerer en syre for at bryde bindingerne i det komplekse kulhydrat. Således er majssirup hvad MedlinePlus beskriver som “en flydende kombination af maltose, glucose og dextrose sukkerarter.

Anden Transformation

Et enzym, glucoseisomerase, forårsager en reaktion med majssirup. Marci Pezzuto og Stephen Popielarski, kemiske ingeniører, siger, at reaktionen skaber fructose, som er “dobbelt så sød som saccharose.” I det væsentlige fremstilles høj fructose majssirup ved at dreje meget af glukosen i almindelig majssirup til fructose, hvilket øger væskens sødme.

Anvendelser

Både majssirup og dens modstykke anvendes i flydende form. De bevarer fugt bedre end krystalliseret sukker, fordi vand er en stor del af deres kemiske makeup. Sweet Surprise, et websted, der drives af Corn Refiner’s Association, citerer specifikt anvendelsen af ​​majssirup med høj fructose som et konserveringsmiddel, der “forlænger produkt friskhed i brød, giver produktstabilitet i krydderier” og hæmmer væksten af ​​mikrober.

Kontrovers

En undersøgelse fra 2010, der blev offentliggjort i den videnskabelige tidsskrift Pharmacology, Biochemistry and Behavior, viste, at sammenlignet med et tilsvarende forbrug af bordsukker har forbruget af majsstivelse med høj fructose forårsaget “en stigning i fedtfedt, især i abdominalområdet og forhøjede cirkulerende triglyceridniveauer” i rotter. Andre undersøgelser, der sammenligner metabolismen af ​​en række sukkerarter med den af ​​fructose majssirup har haft blandede resultater.