Hvad er forskellen mellem dhea & dheas?

Dehydroepiandrosteron, eller DHEA, er et hormon, som din krop konverterer efter behov til andre hormoner. Begge køn producerer naturligt dette hormon, og DHEA niveauer i din krop falder typisk lineært. Ifølge bogen “DHEA i menneskers sundhed og aldring” toppes DHEA-niveauerne i din krop typisk ca. 25 år og begynder gradvist at falde, når du bliver gammel. Dehydroepiandrosteronsulfat eller DHEAS er resultatet af din krops metabolisme af DHEA.

Hvad er forskellen mellem DHEA og DHEAS

Forskellen mellem DHEA og DHEAS er, at DHEA har et ekstra sulfatmolekyle knyttet til det. DHEAS er en steroid androgen til stede hos både mænd og kvinder. Din krop kan konvertere DHEAS til DHEA med et enzym kaldet steroid sulfatase. Din krop kan også vende denne proces og ændre DHEA tilbage i DHEAS. Din krop gør DHEA i æggestokkene, testiklerne og binyrerne.

DHEA

DHEA er en mester eller forælder, hormon, som din krop ændres til et hormon kaldet androstenedion. Din krop konverterer derefter androstenedion til de store kvindelige og mandlige hormoner. Fordi niveauet af DHEA i din krop falder som du alder, ifølge “Griffiths ‘Sport Supplement Review”, kan DHEA-kosttilskud vende nogle af de tilstande, der skyldes DHEA-mangler i din krop. Selv om din krop gør DHEA naturligt, kan du også få DHEA i tillægsform. Du skal dog tale med en læge, inden du bruger noget DHEA supplement.

DHEAS

DHEAS indeholder et sulfatmolekyle med et svovl og fire oxygenatomer bundet til det. Ifølge bogen “Aging er en behandlingssygdom: Dine anti-aging-muligheder”, findes mere end 90 procent af DHEA i blodet i form af DHEAS. Din krop producerer DHEA primært om morgenen, og dine nyrer udskiller denne DHEA hurtigt. DHEAS forbliver imidlertid i din krop meget længere. Af denne grund bruger lægerne DHEAS-niveauer til at bestemme blodets niveau i DHEA i din krop.

Fordele ved DHEA

DHEA har også flere fordele til dit overordnede helbred. Ifølge bogen “DHEA i menneskers sundhed og aldring” kan DHEA-tilskud hjælpe med at behandle depression og forbedre den generelle mental klarhed og velvære. DHEA kan desuden hjælpe med at behandle erektil dysfunktion, osteoporose, Addison’s sygdom og fedme og øge muskelmassen og forbedre den fysiske ydeevne. Men klinisk forskning har ikke bekræftet disse yderligere fordele ved DHEA. Du bør tale med en læge inden du tager et DHEA supplement.