Hvad er problemerne med babyer født afhængige af stoffer?

Læger står over for voksende udfordringer, der behandler spædbarnsmisbrugere og deres mødre. I 2010 rapporterede Maine’s to største hospitaler behandling eller observation af 276 spædbørn til neonatal abstinenssyndrom – tilbagetrækning fra opiater, som de blev udsat for udefra – fra 70 i 2005.

Heroin

Heroinavhengige nyfødte har været bekymret i det medicinske samfund i mere end to årtier. Et 1988-papir udgivet i Journal of the National Medical Association gennemgik litteratur om resultater af nyfødte født af heroin og metadon-afhængige mødre. Det rapporterede undersøgelser, der viser forekomsten af ​​pludseligt barnedødssyndrom hos spædbørn født til narkomaner, at være fem gange højere end kontrolgrupper. Spædbørn født af heroinavhengige mødre har i gennemsnit lavere fødselsvægt og hovedomkreds. Andre symptomer omfatter gabende, nysen, sveden, næsespidsen, irritabilitet, svigt i søvn, opkastning, diarré, progressivt vægttab og misfarvning af huden på grund af lavt iltniveau i blodet. Symptomer på heroinudtræden kan manifestere sig så tidligt som 24 timer efter fødslen og normalt spids inden for 48-72 timer. American Policy of Pediatrics ‘politikerklæring fra 1998 om tilbagetrækning af neonatale stoffer rapporterer, at blandt spædbørn udsat for opioider eller heroin i utero, vil 55-94 procent opleve symptomer på tilbagetrækning, herunder irritation af centralnervesystemet og gastrointestinal dysfunktion. Det anslår, at 2 procent til 11 procent af spædbørn, der trækker sig fra opioider, lider af anfald.

Receptopløsninger

Nogle receptpligtige lægemidler, der opstod i slutningen af ​​det 20. århundrede, har produceret en frisk bølge af stofmisbrugte børn. Oxycontin, der blev markedsført i 1996, er blevet meget misbrugt i hele USA. En marts 2011 New York Times-historie rapporterede om det voksende problem, som læger nu står over for at behandle spædbørn af mødre afhængige af oxycontin og lignende receptpligtige smertestillende midler. Oxycontin, som heroin, methadon og morfin, er et opiat. Spædbørn udsat i utero kan kræve behandling for neonatal abstinenssyndrom eller NAS, med lignende symptomer som dem, der ses hos spædbørn udsat for illegale opiater, herunder tremor og diarré. De må muligvis langsomt afvente deres opiatafhængighed i løbet af uger. Dr. Mark L. Hudak, en neonatolog i Jacksonville, Florda, hjælper med at revidere retningslinjerne udgivet af American Academy of Pediatrics til behandling af tilbagetrækning af spædbarnsmedicin, som ikke er revideret siden 1998. Han beklager manglen på sund information om emnet: “Det er ikke som om du kan gå til et websted, der siger,” Dette er hvad der skal bruges af alle, “siger Dr. Hudak. “Ingen ved, hvad den bedste tilgang er.

In-Utero Tilbagekaldelse

For forventede mødre, der er afhængige af opiater, herunder heroin og receptpligtige lægemidler som Oxycontin, anbefaler lægerne, at patienter undergår behandling, hvor et andet lægemiddel er erstattet i stedet for koldt-kalkunindhold under graviditeten for at reducere virkningen af ​​tilbagetrækning på fosteret. Methadon har været det valgte lægemiddel til heroinafhængige forventede mødre, og både moder- og neonatale resultater forbedres med metadonbehandling sammenlignet med ingen behandling. Børn født til mødre, der tager methadon, kan stadig lide af neonatal abstinenssyndrom, hvis symptomer omfatter dysfunktion i nerve- og åndedrætssystemer og mave-tarmkanalen.

Nye terapier

En undersøgelse offentliggjort i december 2010 i New England Journal of Medicine rapporterer lovende resultater med terapi, der bruger buprenorphin i stedet for methadon til behandling af gravide narkomaner. Spædbørn født til mødre behandlet med buprenorphin i stedet for methadon krævede en signifikant kortere behandlingsperiode for NAS. Nye terapeutiske muligheder for afhængige forventede mødre er noget opmuntrende nyheder, men forebyggelse af afhængighed er i første omgang den bedste tilgang. Som det Hvide Huss Drug Czar Gil Kerlikowske satte det efter et besøg i maj 2011 til Pediatric Interim Care Center i Kent Washington, en facilitet, der behandler afhængige babyer, “Den vigtigste del er efter min mening uddannelse og bevidsthed.”