Hvad er sundhedsfordelene ved codonopsis?

Codonopsis pilosula bruges til at øge immunsystemets sundhed, fremme mental skarphed og hukommelse og som et “adaptogen”, som ligner måden ginseng anvendes i traditionel kinesisk medicin. Faktisk vil du ofte se codonopsis omtalt som “fattig mands ginseng.” Denne ginseng-erstatning, også kaldet dangshen, har andre potentielle fordele. Altid konsultere en læge, før du prøver et nyt supplement, især hvis du har en sund tilstand.

adaptogen

Som med andre adaptogener, bruges codonopsis til at reducere stress og forbedre din tolerance over for stress. Et adaptogen er et stof, der tilsyneladende hjælper din krop til at klare både fysisk og psykisk stress, ifølge University of Maryland Medical Center. Adaptogener som ginseng og codonopsis er almindeligt anvendt i traditionel kinesisk medicin, men ifølge UMMC er der ingen videnskabelige tegn på, at såkaldte adaptogens rent faktisk virker.

Betændelse

Nogle beviser tyder på, at codonopsis kan reducere inflammation. En undersøgelse offentliggjort i juni 2009 “Arkiver for Farmakologisk Forskning” viste, at denne urt har antiinflammatoriske fordele takket være dets indhold af saponin. Undersøgelsen viste, at codonopsis forbedrer inflammatorisk respons hos nogle immunsystemceller og undertrykker nitrogenoxid og tumor nekrosefaktor. Selvom undersøgelsesresultater viser, at codonopsis bør betragtes som en lovende urtemedicin med stærk antiinflammatorisk virkning, er der behov for mere forskning, bemærker lead study author S.E. Byeon.

Brain Boost

Codonopsis, i kombination med Gingko biloba, forbedrer læring og hukommelse bedre end at bruge Gingko biloba alene, ifølge et studie fra juli til august 2004, der blev offentliggjort i “Alternative Therapies in Health and Medicine.” Både gingko og kombinationen af ​​gingko og codonopsis fungerer bedre end En placebo, notes lead studie forfatter B. Singh. Emner tog 75 milligram codonopsis og 40 milligram gingko ekstrakt under en undersøgelse fra Southern California University of Health Sciences. Selvom lovende var dette en lille undersøgelse med kun 60 deltagere, så der er behov for mere forskning for at kontrollere resultaterne.

Diabetes

Codonopsis er blandt de traditionelle kinesiske medicinske urter, der kan være nyttige til behandling af diabetes og nedsættelse af diabetiske komplikationer, ifølge et studie fra juli 2011, der blev offentliggjort i “Journal of Ethnopharmacology.” TCM urter er af interesse, fordi de kan være nyttige til behandling af komplekse kroniske sygdomme Såsom diabetes med færre bivirkninger, lavere omkostninger og bedre patienttolerance end lægemidler, bemærker lead study forfatter K. He. Codonopsis har signifikant blodsukkersænkende virkning, ifølge han. Denne undersøgelse blev udført på rotter, men der er derfor behov for mere forskning for at se om fordelene oversætter til menneskelig brug.

Denne urt kan medvirke til at beskytte mod alkoholisk fedtsyre ifølge en undersøgelse fra december 2009, der blev offentliggjort i “Journal of Medicinal Food.” Det er vigtigt, fordi alkoholindtagelse er den vigtigste årsag til fedthold i hele verden, bemærker lead study forfatter K. Cho. Cho’s undersøgelse blev udført på rotter, men der er behov for mere forskning for at se, om mennesker også ville opleve en beskyttende virkning.

Codonopsis kommer i te, tinktur og tabletform. Det findes ofte i urte tonicer mærket “ginseng.” Sådanne tonics er billigere for producenterne at producere end formuleringer, der indeholder egentlig ginseng, men det betyder ikke nødvendigvis, at de er mindre effektive for dig, ifølge “Rescription for Herbal Healing” af Herbalist Phyllis Balch. Faktisk er codonopsis undertiden mere effektiv end ginseng i sådanne formuleringer, ifølge Balch.

Fed lever

Formularer og overvejelser