Hvad er sundhedsmæssige fordele ved vegetabilsk cellulose?

Cellulose er en slags fiber, og selv om det er en vigtig bestanddel af en kost, kan du ikke fordøje det, og det indeholder ingen kalorier. Cellulose hjælper dog med at opretholde normal fordøjelsessystem og forsinker også fordøjelsesprocesserne, hvilket igen hjælper dig med at opretholde et mere stabilt blodsukkerniveau og indirekte en sund vægt.

Cellulose er et stort molekyle bestående af en lang kæde af monosaccharider eller enkeltsukker enheder, kaldet glucose. Glukose er faktisk en slags sukker, men cellulose smager ikke sødt, fordi glucosemolekyler, der er bundet sammen i lange kæder, ikke kan binde sig til sødhedsreceptoren i den menneskelige mund. Cellulose har faktisk en lignende struktur som stivelsen, som også består af lange kæder af glukose, forklarer Drs. Reginald Garrett og Charles Grisham i deres bog “Biochemistry.”

Selvom strukturerne af cellulose og stivelse er meget ens, kan du fordøje stivelse, men ikke cellulose, fordi mennesker ikke producerer enzymet, der er nødvendigt til cellulosedistribution – selvom mange bakteriearter gør det. Når du spiser cellulose, passerer den gennem din mave og tyndtarmen uskadt, og nedbrydes efterhånden af ​​bakterier i tyktarmen. De producerer gasser som et biprodukt af cellulosefordøjelse, og det er derfor, at fiber med høj fiber kan nogle gange forårsage oppustethed.

Selvom du ikke kan fordøje cellulose, har det vigtige fordele for din fordøjelseskanalen. For eksempel tilføjer cellulose bulk til det materiale, der passerer gennem kanalen. Dette hjælper tarmene med at flytte mad langs mere effektivt. Du kan tænke på dette i form af at prøve at presse en bold gennem en sok, det er lettere at gøre med en stor bold end en lille. En diæt høj i cellulose fra grøntsager og andre kilder fremmer regelmæssighed.

Indirekte kan spiser masser af cellulose fra grøntsager og andre kilder – herunder hele korn – hjælpe dig med at opretholde en sund vægt, fordi fiber forsinker fordøjelsen, forklarer Dr. Lauralee Sherwood i sin bog “Human Physiology.” Dette hjælper med at holde blodsukkerniveauerne mere regelmæssige, hvilket kan forhindre metaboliske sygdomme. Også du føler dig fuld længere, hvilket kan forhindre dig i at spise flere kalorier, end du har brug for til enhver tid.

Cellulose

Anvendelser

Fordøjelsessygdom

Andre fordele