Hvad er tempoet i cykling?

Cyklister træner på mange forskellige måder afhængigt af deres mål, tidsbegrænsninger og fitness niveauer. Ofte består denne træning i at ride i bestemte foruddefinerede zoner, som en rytter måler baseret på en effektmåler, pulsovervågning eller opfattet anstrengelse. Hver træningszone er designet til at arbejde på forskellige aspekter af cyklisters fitness. En af disse zoner er tempoområdet, også kendt som tempo ridning.

De fleste cykeltræner definerer hjertefrekvens- og træningszoner i form af fem eller seks forskellige kategorier. Af disse kategorier har tempo ridning tendens til at falde lige i midten. Det er lige over ren aerob træning og lige under arbejde ved laktatgrænsen. Derfor er tempo ridning ikke uden indsats, og det ville være svært at opretholde det nødvendige tempo i timer, men det kræver ikke så meget anstrengelse, at det hurtigt trætter dig ud. I en cykelkørsel arbejder pelotonen – eller gruppen af ​​ryttere – ofte i dette stabile tempo og udfører tempo, indtil der er et angreb, eller indtil de skal broere et hul.

Tempo træning udføres ofte i lavsæsonen mod slutningen af ​​cyklisters basis træning. Dette er den tid, hvor cyklister akkumulerer miles, konditionerer deres systemer til ridning og arbejde for at forbedre deres aerobiske systemer. En stærk aerob base gør det muligt for cyklister at træde i timevis uden trættende og øger udholdenhed. Tempo-arbejde hjælper også cyklister med at opretholde deres laktatgrænse ved at arbejde i toppen af ​​deres aerobic zone.

En tempo træning skal udføres ved omkring 15 slag under din lactat tærskel. For at bestemme din laktatgrænse, brug en hjertefrekvensmåler med en gennemsnitlig funktion og indstil timeren på stopuret i 20 minutter. Kør i fuld fart i fem minutter, og hold derefter et let tempo i 10 minutter og afkølet derefter til fem. Din gennemsnitlige effekt, minus fem procent, vil være din laktatgrænse. Dette nummer er forskelligt for hver rytter. Brug en pulsmåler til at finde og derefter blive i denne zone. Tempo arbejde kan udføres på en træner eller udenfor. Nøglen er at forblive i den korrekte pulszone i den tildelte tid. Begynd med en let opvarmning i 10 til 20 minutter. Derefter øge din indsats, indtil du er i temposonen. Bliv der i 10 minutter, afkølet derefter i tre minutter. Derefter vende tilbage til din tempo zone i 10 minutter og afkøle. Avancerede ryttere kan gøre tre til fem 10 minutters indsats eller to 15- til 20 minutters intervaller.

Nogle trænere refererer til tempotræning som kørsel i “ingenmands land”, fordi du arbejder mellem aerobic og udholdenhed zoner. Af denne grund er det vigtigt at sætte specifikke mål for hver tur for altid at undgå at afvige fra det behagelige, men hurtige tempo, som tempoet kører. Skub dig selv til at køre hårdere, lige under lactatgrænsen, eller sæt en side på to eller flere timer til at køre i et langsommere aerobe tempo. Blanding af din træning kan resultere i bedre fitness og forhindre dig i at kede dig under lange træningsprogrammer.

Tempo Ridning

Fordele

Foreslået træning

Andre overvejelser