Hvad er virkningerne på teenagere, når de flytter til en anden by?

Ændring af kvarterer og skolemiljøer kan være meget traumatisk for teenagere – mere så hvis flytningen skyldes en allerede stressende situation. Du bemærker måske, at farten påvirker din teenager på flere måder. Heldigvis vil forståelsen for at flytte sandsynligvis være ret stressende for ham, hjælpe dig med at støtte ham før og efter flytning.

Sværhedsjustering

Sårbare teenagere kan opleve agitation, depression, rysten, hjertebanken og træk som reaktion på en større livsforandring, som et skridt, ifølge PubMed Health. Teenagere kan også vise forstyrrelser. Hvis din teenager oplever nogen af ​​disse symptomer, skal du overveje at få hende vurderet af en rådgiver eller helsepersonale, da hun måske oplever justeringsforstyrrelser som følge af flytningen. Reducer chancerne for dette ved at lære dine teenage coping færdigheder at håndtere flytningen og arbejde med hende for at reducere stress i andre områder af hendes liv.

Følelser af usikkerhed

Teenagere er særligt sårbare over for følelser af usikkerhed, da denne aldersgruppe stadig arbejder for at etablere deres identitet. Når du flytter en teen til en ny by, vil han sandsynligvis opleve perioder med usikkerhed og angst, da han arbejder for at få nye venner i sit nye miljø. Han skal også klare kulturelle forandringer, som forskelle i populære tøjformater, eller sociale morer bliver mere liberale eller konservative. Vær opmærksom på disse udfordringer, og diskuter dem, så din teenager ser dig som en kilde til stærk støtte.

Emosionelle Ups og Downs

Lad være med at blive overrasket, hvis din teenager har store følelser om flytningen en dag og er sulten og deprimeret over forandringen næste dag. Det er normalt for teenagere at opleve lejlighedsvise humørsvingninger under alle omstændigheder – han vil sandsynligvis have blandede følelser om flytningen, selvom det vil gavne familien økonomisk. Giv din teenage tid til at gøre det “sorgsarbejde” for at sige farvel til venner og bryde relationer, rådgiver Lesia Oesterreich, udvidet familieliv specialist på Iowa State University. Tillad din teenage at udtrykke sine følelser åbent og uden dømmekraft i løbet af denne tid.

Hjælper din teenager

Teenagere er meget mere tilbøjelige til at få en jævn tilpasningsperiode, hvis flytningen er sket for en positiv grund, snarere end noget negativt – som f.eks. At flytte på grund af skilsmisse eller fordi en forælder er blevet fængslet. Børn, der bevæger sig med en forælder, der er i militæret, gør det ofte godt under et flyt, fordi militæret letter oversættelsen til en ny by, forklarer professor Fredric Medway University of South Carolina. Giv dig selv tid til at gøre det samme for at lette din teenagers angst på farten og holde kommunikationskanaler åbne, så din teen føles behageligt at dele sine følelser om den kommende forandring.