Hvad gør kreatin til tyktarmen?

Kreatin er en aminosyre, der forekommer naturligt i din krop og fremstilles af din lever. Visse fødevarer, såsom kød og fisk, indeholder også kreatin. Kreatin spiller en vigtig rolle i energiproduktionen, men bruges også til at behandle visse medicinske forhold. Hvis du har fået diagnosticeret en kolonforstyrrelse, kan kreatin være til gavn for din behandling. Diskuter fordelene og ulemperne ved kreatin hos din læge for at afgøre, om det er rigtigt for dig.

Kreatin

Kreatin er et kemikalie, der forekommer naturligt i dine muskler. Kemikaliet hjælper dig med at producere energi, når du er fysisk aktiv og bruges ofte i supplementform for at forbedre atletisk ydeevne. Stoffet bruges også til at hjælpe med at behandle hjertesygdomme, kronisk obstruktiv lungesygdom, muskeldystrofi og Parkinsons sygdom, selvom forskning ikke er afgørende for effektiviteten af ​​kreatin til nogen af ​​disse. Mens kreatin ikke gør noget ekstra for et sundt kolon, tyder forskning på, at kreatin kan være til gavn for at hæmme tyktarmskræft. Kreatin kan også være skadeligt i visse situationer.

Kolon tumorer

Når friske kolonceller muterer, kan tyktarmskræft udvikle sig. Præcancerceller, også kaldet polypper, udvikler sig sædvanligvis adskillige år før tyktarmskræft udvikler sig. Symptomer på tyktarmskræft omfatter en ændring i tarmvaner, blod i din fæces, ubehag i maven, svaghed og uforklarligt vægttab. Hvis du er blevet diagnosticeret med en kræftceller, omfatter behandlingen normalt kirurgi, kemoterapi, stråling eller en kombination af de tre. Et 2000 studie i “Physiological Reviews” journal tyder på, at kreatin kan hæmme væksten af ​​kræft kolon tumorer. Kreatin kan også hjælpe med at regulere normal cellevækst, så kræften spredes ikke til hele din kolon. En lignende undersøgelse fra 1999 blev offentliggjort i “British Journal of Cancer” og viser også, at kreatin kosttilskud kan hæmme tyktarmskræft vækst.

Ulemper

Langvarig brug af kreatin kan være skadelig for din kolon. En af bivirkningerne af kreatinbrug er vægtøgning. Ifølge en artikel fra 2011 i “American Journal of Physiology” kan et forhøjet kropsmasseindeks eller fedme øge risikoen for udvikling af tyktarmskræft. Mens kreatin ikke forårsager tyktarmskræft, kan det medføre en usund mængde af vægt som en bivirkning ved dets anvendelse øge risikoen. Gastrointestinale problemer er en anden bivirkning af kreatinbrug. Fordi dit tyktarm er en del af dit tarmsystem, kan for meget kreatin forårsage ubehag for dette område.

Overvejelser

Tag ikke kreatin uden først at tale med din læge. Hvis du har tyktarmskræft, vil din læge afgøre, om kreatin er en passende behandlingsmetode for dig. Hvis kreatin passer til dig, bestemmer din læge den passende dosis ud fra din alder og helbredshistorie. Fortæl din læge om medicin, kosttilskud eller naturlægemidler du tager. Visse kan forårsage interaktion med kreatin.