Hvad nu hvis jeg træner med 95% min maksimale hjertefrekvens?

Beregning af din puls er en fantastisk måde at overvåge, hvor effektive dine træning er. Den ideelle målzone for de fleste er mellem 60 og 85 procent af den maksimale hjertefrekvens. Dette er det område, hvor du får mest muligt ud af din træning, mens du stadig opretholder et sikkert niveau af anstrengelse. Når det er sagt, for velkvalificerede individer kan kort træning på 90 til 95 procent af den maksimale hjertefrekvens bidrage til at øge kardiovaskulær fitness og reducere fedt. Find din maksimale hjertefrekvens ved at trække din alder fra 220.

Din kardiovaskulære fitness øges

At arbejde på 95 procent af din maksimale hjertefrekvens øger dit niveau af kardiovaskulær fitness – i det væsentlige øger styrken af ​​dit hjerte og reducerer mængden af ​​arbejde dit hjerte skal gøre for at pumpe ilt til dine muskler. Dette kan være meget gavnligt for at øge levetiden og sænke din hvilende puls.

Du taber fedt

Hvis du udøver 95 procent af din maksimale hjertefrekvens i korte segmenter, kan du forbrænde flere kalorier end at opretholde en stabil hjertefrekvens i løbet af en træning. Ved at arbejde med en så høj intensitet kan du forbrænde flere kalorier under og efter din træning ved at øge dit stofskifte. Efter din træning fortsætter din krop med at opleve en stofskifteforøgelse, og stadig høster fordelene ved din højintensitets træning i mange timer, efter at du er færdig.

Du gør interval træning

Interval træning giver dig mulighed for sikkert at integrere dette høje niveau af anstrengelse i din træning. Interval træning fungerer ved at give dig mulighed for at nå forskellige intensiteter af anstrengelse i hele din træning. For eksempel sprint ved 95 procent af din maksimale hjertefrekvens i 30 sekunder og træner derefter ud til 70 procent af din maksimale hjertefrekvens i tre minutter. Interval træning giver dig mulighed for at få effekten af ​​at arbejde med en højere hjertefrekvens, samtidig med at du opretholder sikkerheden hele vejen igennem.