Hvilken effekt har sort cohosh på skjoldbruskkirtlen og binyrerne?

Black cohosh er et urte supplement afledt af en plante i buttercup familien, der er hjemmehørende i Nordamerika. Ifølge Office of Dietary Supplements, er black cohosh kosttilskud lavet af plantens rødder og solgt i tablet eller flydende form. Sort cohosh indeholder planteøstrogener, der virker som hormoner i din krop og har en bred vifte af effekter. Fødevare- og lægemiddeladministrationen regulerer ikke kosttilskud, og de vurderes heller ikke for sikkerhed. Tal med din læge, før du bruger sort cohosh for at sikre, at det er sikkert for dig at bruge.

Thyroid effekter

Ifølge bogen, “Your Menopause, Your Menotype,” Black Cohosh bruges primært af kvinder til at støtte reproduktiv sundhed og hormonbalance, især i overgangsalderen. Et af symptomerne på overgangsalderen er hot flashes, som kan skyldes skjoldbruskkirtlens ubalancer. Sort cohosh-tilskud kan reducere hyppigheden og intensiteten af ​​blinklys hos kvinder i overgangsalderen. Effekten af ​​sort cohosh på skjoldbruskkirtelfunktion er ikke veldokumenteret og kræver yderligere undersøgelse.

Thyroid Forholdsregler

Hvis du har en overaktiv skjoldbruskkirtlen, bør en tilstand, der kaldes hypertyreose, undgås i henhold til bogen “Dr. Nieca Goldbergs komplette vejledning til kvinders sundhed”. Hvis du tager medicin til behandling af hyperthyroidisme, kan sort cohosh øge risikoen for abnormiteter i leverfunktionen. Tal med din læge, hvis du tager medicin før du bruger sort cohosh.

Binyreffekter

Black cohosh er blevet brugt til at reducere hyppigheden og sværhedsgraden af ​​blinklys hos kvinder med overgangsalderen, ifølge University of Maryland Medical Center. Hot blink er typisk resultatet af et hormon ubalance forårsaget af din hypothalamus kirtel, som regulerer kroppens temperatur. Sort cohosh hjælper med at begrænse aktiviteten af ​​din hypothalamus, som igen begrænser sin produktion af corticotropin-frigørende hormoner, der stimulerer din binyren til at producere adrenalin. Ved indirekte hæmning af frigivelsen af ​​adrenalin kan sort cohosh reducere nogle af symptomerne på overgangsalderen.

Adrenal Forholdsregler

Dit endokrine eller hormonelle system er følsomt og kan nemt kastes uden balance. Ved at tage sort cohosh, hvis du har en hormonel tilstand, som overgangsalderen eller enhver anden tilstand, der påvirker din binyrens normale funktion, kan forårsage hormonel ubalance. Ifølge bogen “Den Nye Optimale Ernæringsbibel” kan binyreforstyrrelser forårsage irritabilitet, nervøsitet, kardiovaskulære ændringer, søvnløshed, hovedpine, muskelspænding og andre negative virkninger.