Hvilken type kreatin er bedst?

Kreatin kosttilskud kan hjælpe dig med at opbygge større muskler hurtigere. Det forbedrer muskel sammentrækninger under en træning og hjælper også musklerne med at beholde mere vand for et større udseende. Hvis du køber et kreatintilskud til at føje til din kost og motion, kan snesevis af produkter på butikshylder forvirre. Vet præcis, hvilken type supplement du skal kigge efter, inden du vælger et kreatintilskud.

Kreatinform

Generelt vil du finde kreatinsyge-kosttilskud formuleret fra fem slags kreatin: creatinecitrat, creatinester, kreatinmalat, kreatinmonohydrat og kreatinphosphat. Monohydratformen af ​​dette tilskud er blevet studeret mest, rapporterer McKinley Health Center, og har derfor de mest dokumenterede resultater. Derudover kommer kreatinmonohydrat til at blive godkendt som den “foretrukne” form for kreatin ved “Men’s Fitness” magazine.

Administrationsformular

Din dosis kreatin kan leveres i tre almindelige former: som et pulver, som en tuggetablet eller som en kapsel. Hvis du planlægger at blande din kreatin med en drikkevare eller et andet kosttilskudd, såsom et protein shake, kan den pulveriserede form udgøre det bedste valg. For nemheds skyld er tabletter eller piller bedst.

Doseringsstørrelse

Når du starter din kreatindosering, sigter du på at tage 5 g kreatin fire gange om dagen i syv dage. Efter denne uges lange belastningsfase skiftes til kun 5 g om dagen. Noget mere end dette kan skabe en sundhedsrisiko. Kontroller doseringsstørrelserne på flasken af ​​creatin-supplementet, og undgå eventuelle produkter, der anbefaler at overtage overdrevne mængder af dette tilskud.

Tilsætning af sukker

Nogle kreatinprodukter bliver forbedret med simple sukkerarter eller stivelse. At tage kreatin i kombination med kulhydrater hjælper med at forbedre, hvordan din krop absorberer dette kosttilskud. Hvis du ikke vil forstyrre dig med at parre din kreatin med carbs som frugtsaft, kan du vælge et kreatintilskud, der kommer forblandet med et kulhydrat.

Det er ikke ualmindeligt at finde kreatintilskud suppleret med andre potentielt gavnlige stoffer, herunder L-glutamin, taurin og vitaminer. For nogle kan disse forbedre produktets tiltrækning og fordele, især når man sammenligner to eller flere forskellige kreatinprodukter. Vær forsigtig, for at undgå interaktioner med andre kosttilskud eller medicin, som du tager, eller komplikationer med eksisterende sundhedssygdomme, skal du konsultere en læge, inden du tilføjer kreatin til dit regime.

Yderligere tillæg