Hvorfor er det vigtigt ikke at drikke alkohol, når man prøver at tabe sig?

At drikke overskydende alkohol kan udgøre store risici for dit helbred, men det kan også skade din talje og hæmme dit vægttab. Alkoholholdige drikkevarer indeholder tomme kalorier, som kan få dig til at forbruge mere, end du har brug for uden nogen ernæringsmæssige fordele. Hold dit alkoholforbrug nede for at tabe de overskydende pund og opretholde dit generelle helbred, og spørg din læge, hvilken mængde sprit der er bedst for dig.

Uanset hvilke typer mad eller drikke de kommer fra, kalorier er kalorier, og du vil ikke tabe sig, hvis du tager i mere end du bruger. Men alkohol indeholder tomme kalorier, der ikke giver nogen ernæringsmæssige fordele, så drikker det sandsynligvis ikke vil tilfredsstille din sult, hvilket muligvis får dig til at spise mere senere. Derudover er der flere kalorier i et enkelt gram alkohol end i et gram kulhydrat – 7 kalorier pr. Gram sammenlignet med 4 kalorier pr. Gram. Ideelt set vil du gerne få størstedelen af ​​dine daglige kalorier fra sunde genstande som frugt, fuldkorn, grøntsager, magert protein og fedtfattig mælk.

Drikker for meget alkohol kan faktisk få dig til at gå op i vægt, især omkring din midterste. Dette er grunden til udtrykket “øl mave”, men forbrugende for meget af enhver form for alkohol kan føre til en stigning i taljen. Overskydende mavefedt er særlig farligt for dit helbred, da det kan øge risikoen for sygdomme som hjertesygdomme, type 2 diabetes, søvnapnø og højt kolesteroltal. Begrænsning af dit alkoholindtag sammen med at se din kost og motion kan reducere dit abdominale fedt og den samlede vægt og reducere dine sundhedsrisici.

Overskydende alkoholforbrug vil ikke kun forhindre dit vægttab, men det kan også medføre yderligere risici for dit helbred. Hvis du drikker for meget alkohol, kan dit blodtryk øges, samt øge sandsynligheden for at få et slagtilfælde. Det sætter dig også i fare for at udvikle visse former for kræft, som bryst, tyktarm, lunge, nyre og lever. Desuden øges risikoen for at udvikle disse kræftformer, med jo mere alkohol du drikker og jo længere du har brugt det.

For at hjælpe dig med at nå dit vægttabs mål samt forbedre dit generelle helbred, skal du se, hvor meget alkohol du drikker. Et moderat forbrug betyder ikke mere end en drink om dagen for kvinder og to for mænd. En drink er defineret som 12 ounce øl eller 5 ounce vin. Et par måder at skære kalorier på er at blande vin med et par ounce seltzer vand for at lave en spritzer, eller prøv let øl i stedet for mørk. Du behøver ikke at eliminere alkohol helt, medmindre det er instrueret af en læge, men at begrænse det er vigtigt at slippe af med de ekstra pund og holde dem væk.

Tomme kalorier

Mave fedt

Andre sundhedsrisici

Moderation