Hvorfor får depression dig til at tabe sig selvom du spiser meget?

Episoder af depression og dermed forbundne vægtændringer varierer meget fra person til person, nogle mennesker kan blive mindre, mens de er deprimerede, mens andre kan tabe sig. Fordi depression kan påvirke dine spise- og sovemønstre, er det muligt for nogle individer at spise en relativt stor mængde mad men stadig tabe sig, mens de er deprimerede. Depression kan være en alvorlig eller endog dødelig sygdom, ingen af ​​nedenstående oplysninger bør betragtes som en erstatning for professionel lægehjælp. Tal med din læge, hvis du har bekymringer over, hvordan depression påvirker dig.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic kan depression manifestere sig i en række symptomer, der kan variere fra mild til svær. Depression selv kan være mild og midlertidig, eller alvorlig og vedholdende. Nogle mennesker lider under større depression over en årrække eller årtier. Nogle af symptomerne på klinisk depression, begrebet anvendt til mere alvorlige og vedvarende former for depression, omfatter vedvarende tristhed, sovende problemer, et tab af interesse for normale aktiviteter, træthed, selvmordstanker og en betydelig vægtforøgelse eller vægttab.

Overvejelser

Hvis depression påvirker din søvn, kan dette medvirke til dit vægttab, selvom du spiser ret meget. En rapport i februar 1997 udgaven af ​​Journal of the American Dietetic Association konstaterer, at et større antal kalorier bliver brændt, mens en person er vågen, end når hun sover. I en undersøgelse med brændeofre blev de gennemsnitlige daglige kalorier, der blev brændt under søvn, 2.360 om dagen, mens de var vågen, brændte den gennemsnitlige patient 2.529 dagligt. Hvis du bruger mere tid vågen på grund af depression-relaterede søvnforstyrrelser, kan de ekstra kalorier, der brændes i løbet af dine vågne timer, bidrage til et kaloriforbrug, som forårsager vægttab.

Teorier / Spekulation

At skrive i Journal of the American Geriatric Society, siger et forskergruppe fra University of Kansas Medical Center, at mange sundhedsplejersker mener, at visse lægemidler, der bruges til at behandle depression, forårsager vægtforøgelse, mens andre forårsager vægttab. Ifølge denne artikel er det almindeligt antaget, at den tricykliske type antidepressiva, også kendt som TCA’er, øger patientens appetit, og kan derfor forårsage vægtforøgelse. Det er også almindeligvis antaget, at nyere antidepressiva, der er kendt som selektive serotoninoptagelseshæmmere eller SSRI’er, kan bidrage til vægttab hos ældre voksne. Undersøgelsen viste imidlertid, at disse vidtgående antagelser om antidepressiva og vægtændringer ikke blev fuldt ud bevist ved videnskabelig forskning. Eksperterne rapporterer, at bivirkninger af SSRI’er kan omfatte søvnløshed, nervøsitet, rastløshed og diarré. Nervøsitet og rastløshed, som søvnløshed, kan forårsage, at du brænder flere kalorier generelt og derfor tabe sig. Diarré kan forårsage vægttab, da din krop måske ikke har mulighed for at udvinde energi og næringsstoffer fra den mad, du spiser.

Ekspertindsigt

Hvis en ven eller et familiemedlem oplever et betydeligt vægttab, mens du spiser meget mad og lider af symptomer på depression, kan du have grund til bekymring med hensyn til bulimia nervosa. Også kendt som bulimi, er denne spiseforstyrrelse præget af binge-spiser efterfulgt af en udrensning af kroppen. Rensning kan forekomme ved induceret opkastning, afføringsmiddel eller over-træning af kroppen. Ifølge University of Maryland Medical Center er depression stærkt forbundet med bulimi.

Advarsel

Uforklaret eller utilsigtet vægttab kan være et symptom på et af en række medicinske problemer. Selvom depression kan være en årsag til vægttabet, er det også muligt, at depressionen maskerer symptomerne på et andet sundhedsproblem, der forårsager vægttabet. Rådfør dig altid med din læge for lægehjælp, der er specifik for din tilstand og sundhedshistorie.