Hvorfor høje niveauer af kalium i brænde patienter?

Brændstoffer kræver særlig akut behandling og vedvarende behandling. Der gives fortrinsret til væskehydrering, hævelse og komplikationer, etablering og vedligeholdelse af en luftvej, kosttilskud, et kateter til overvågning af urinproduktion, røntgenbilleder og mulige hudtransplantater. Forbrændinger beskadiger huden, som beskytter kroppen mod væsketab og infektion, og kan resultere i nyresvigt, livstruende infektioner, chok og død. Væsketab ændrer balancen mellem kalium, natrium, chlorid, calcium og vand, der kræver konstant udskiftning og overvågning.

Forbrændinger skyldes udsættelse for varme fra ild eller væsker, elektricitet, kemikalier og stråling. Kategorier af forbrændinger er første-grad, anden-grad og tredje grad. Første graders forbrændinger beskadiger epidermis eller ydre lag af væv og resulterer i rødme og smerte. Andet gradbrændinger beskadiger epidermal og dermalvæv, det andet lag af huden, og resulterer i rødme, smerte og blærer. Tredje graders forbrændinger beskadiger huden ned til nerverne, musklerne, sener og muligvis knogler, der efterlader et forkullet udseende uden smerte som følge af nerveskader.

Ved mindre forbrændinger kan der forekomme behandling i hjemmet, på lægehuset og i nødrummet baseret på størrelsen af ​​de berørte kroppers brændte områder. Pleje af andengrad og tredje graders forbrændinger kræver nødplejepleje og hyppig placering i et brændebehandlingscenter. Når dybe væv er beskadiget, fører hurtigt væsketab, herunder elektrolytter, mineraler og vand, til alvorlig dehydrering, hvilket kræver kontinuerlig udskiftning med intravenøse opløsninger.

Lactated Ringers er den intravenøse væske af valg til hydrering med alvorlige forbrændinger hos voksne og omfatter natriumchlorid, natriumlactat, kaliumchlorid, calciumchloriddihydrat og vand. Væskehydrering kræver hjerteovervågning på grund af kaliumforøgelser, der opstår som følge af cellulær og vævsskade, der frigiver kalium i blodbanen. Natrium-, chlorid-, calcium- og kaliumniveauet kræver udskiftning inden for de indledende faser af behandling for forbrændinger for at forhindre stød fra ekstremt væsketab.

Brændstoffer kræver øget kalorieudskiftning for at afbalancere skader på væv og til at hjælpe med sårheling. Hvis forbrændingerne påvirker evnen til at spise, kan et rør placeres i maven for flydende ernæring. Diætet til brændepasienter, uanset indgivelsesmetoden, er højt i kalorier og højproteiner med vitamintilskud og mineraltilskud. Mundtlige kostvaner omfatter frugt og grøntsager, magert kød, fisk, bønner og tofu til protein.

Typer af Burns

Betydning

Væskeforfyldning

Ernæring