Måder at hjælpe med vandretention i dine ben

Ødem, eller væskeretention i benene, kan være forårsaget af at stå eller sidde i lange perioder af tid, graviditet, menstruation, en kost højt i salt og aldring. I sjældne tilfælde kan ødem skyldes en mere alvorlig tilstand, såsom blodpropper eller obstruktion af lymfeknuder. Selv om det er muligt at reducere dine symptomer på ødem derhjemme, skal du kontakte en læge for at udelukke alvorlige medicinske komplikationer.

Hjem Remedies

Når væske bygger sig op i dine ben, kan enkle hjemmemekanismer reducere smerte og hævelse. Hvis dit ødem skyldes langvarig stående eller sidder, tager hyppige pauser fra din rutine for at få din cirkulation til at strømme og dræne væsken. At proppe dine ben op på en pude, så de er over niveauet af dit hjerte kan hjælpe med at dræne væsken og reducere smerten og hævelsen i forbindelse med ødem. At reducere salt fra din kost kan også hjælpe med at dræne væske fra benene. Når du spiser for meget salt, kan kroppen spare væske for at afbalancere de høje natriumniveauer.

Over-the-Counter Remedies

I nogle tilfælde kan vandretention i benene være smertefuldt. Hvis du tager en dosis over-the-counter acetaminophen eller ibuprofen som angivet på etiketets anvisninger, kan det medvirke til at reducere smerten i forbindelse med ødem. Støtte strømpebukser, der findes hos apotek og medicinske forsyningsforretninger, er tætte strømper, der påfører tryk på benene, så væsken kan dræne til andre dele af kroppen. Din læge kan anbefale støtte strømper, hvis hjemme retsmidler ikke er effektive.

Lægens retsmidler

Din læge kan også anbefale kontrasthydroterapi, hvis andre over-the-counter og hjemme retsmidler ikke er effektive. Dette indebærer skiftevis anvendelse af varme og kolde kompresser til dine ben – tre minutter med varme kompresser, så et minut med kolde kompresser. Han kan pålægge dig at gøre denne procedure to til tre gange hver dag. Han kan også anbefale tør hudbørstning eller børste huden med en børstet børste, der starter ved fødderne og arbejder op på benene og børster i retning mod loftet.

Alternativ medicin

Selv om alternative retsmidler ikke er videnskabeligt eller medicinsk bevist at virke, kan de være værd at tage et skud, hvis din læge godkender det. Nogle individer finder akupunktur, massage og naturlægemidler såsom mælkebøtte, blåbær og druemost ekstrakt kosttilskud hjælper med at reducere ødem. Urte kosttilskud kan interagere med receptpligtig medicin. Kontakt din læge, inden du prøver noget naturlægemiddel til behandling af ødem, især hvis du tager yderligere medicin.