Pro & Cons af maca

Kosttilskud som urtetilskud er blevet mere og mere populære. Denne stigning har fundet sted trods sikkerhedsproblemer og mangel på føderale teststandarder. Folk føler sig bemyndiget ved at tage kontrol over deres sundhedspleje, og indtagende stoffer fra hele verden tilføjer en eksotisk smag til det daglige liv. Maca, også kendt som Lepidium meyenii, er blevet spioneret som den næste panacea. At tage denne urteekstrakt giver sundhedsmæssige fordele, men det forårsager også bivirkninger. Tal med en læge, før du bruger maca.

Anatomiske patologier og testikelkræft fortsætter med at stige. Disse ændringer har ikke nødvendigvis reduceret mandlig fertilitet, men mænd er i stigende grad udsat for reproduktive risici som hormonforstyrrende stoffer. Teknologiske fremskridt kan bekæmpe disse medicinske udfordringer, og kosttilskud kan også hjælpe. En rapport fra 2001 offentliggjort i “Asian Journal of Andrology” undersøgte virkningen af ​​maca på seksuel sundhed. Midaldrende mænd modtog tillægget i fire måneder. I forhold til baseline øgede maca sædvolumen og sædceller, og reproduktive hormoner som testosteron forblev konstant. Maca-indtagelse forårsagede ikke bivirkninger i dette studie, men forskere har ikke bestemt den langsigtede sikkerhed for maca.

Konkurrencedygtige atleter forbliver villige til at tage store risici for at høste de mange fordele, der tilbydes af professionel sport. Ulovlige stoffer er blevet forbudt i de fleste sportsgrene, og denne ændring har efterladt atleter, der søger lovlige alternativer. Lepidium meyenii kan give en effektiv og sikker mulighed for atleter, der søger en konkurrencefordel. En 2009-artikel, der blev præsenteret i “Journal of Ethnopharmacology”, vurderede virkningen af ​​Lepidium på cykliske præstationer. Friske mænd modtog enten maca-ekstraktet eller en inert behandling i to uger. Maca-indtag øgede cyklisternes hastighed i forhold til placeboindtag. Det forbedrede også deres libido. Atleterne oplevede ikke utrolige reaktioner på Lepidium. De mekanismer, der forårsager disse virkninger, forbliver ukendte.

Overgangsalderen påvirker alle kvinder i en ældre alder, og med det kommer negative symptomer. Af den grund vender mange kvinder til kosthjælpemidler for at lindre sådanne symptomer, og Lepidium meyenii kan til sidst vise sig en levedygtig mulighed. Et 2008-papir, der blev tilbudt i “overgangsalderen”, testede Lepidiums evne til at forbedre klimakteriske symptomer. Patienter modtog først enten maca eller placebo i seks uger. De modtog derefter den modsatte behandling i seks uger. I forhold til placebo, reducerede maca depression og angst score. Det forbedrede også seksuel præstation uden at påvirke reproduktive hormoner. Et tilsvarende antal bivirkninger forekom under begge forhold, men yderligere testning er fortsat nødvendig, før læger kan anbefale Lepidium til postmenopausale kvinder.

Kosttilskud og medicin påvirker kroppen på en lignende måde. De kan forbedre sundheden, men nogle gange til en pris. Nogle urter, f.eks. Kava, kan forårsage organskader, men bivirkningerne forbundet med maca virker mindre alvorlige. Et forsøg beskrevet i 2008-mængden af ​​”Food and Chemical Toxicology” vurderede sikkerheden af ​​Lepidium-indtag hos patienter, der oplevede symptomer på diabetes. Deltagere modtog enten maca eller placebo i 60 dage. Denne behandling øgede diastolisk blodtryk. Det øgede også aspartat-transaminase, et advarselsskilt for vævsskade. Begge ændringer var små, og deres kliniske relevans forbliver uklar. Alligevel opfordres offentligheden til at vente på flere sikkerhedsdata, inden de tager maca.

Forøger sædceller

Forbedrer atletisk præstation

Forbedrer menopausale symptomer

Bivirkninger