Testikulær smerte efter sit-ups

At gøre situps og andre abdominale øvelser er ikke kun vigtigt for at toning din mavemuskler, det kan også hjælpe med at forbedre din balance og stabilitet og gøre det nemmere for dig at gå om dine normale aktiviteter. Men i nogle tilfælde kan situps forårsage testikulær smerte og angive en lyskeskade. Se din læge til behandling.

Testikulær smerte

Dine testikler er meget følsomme, så selv en mindre skade kan forårsage testikulær smerte. Infektioner, brok, torsion og væske i testiklerne kan også resultere i testikulær smerte. Nogle årsager til testikulær smerte kan være alvorlige og kan føre til infertilitet, hvis du ikke behandler dem rettidigt, så tal med din læge for at bestemme den passende behandling for din tilstand.

Osteitis Pubis

En potentiel årsag til testikulær smerte efter situps er osteitis pubis, som er en betændelse i pubis symfysen, væv, som forbinder bælkens to halvdele. Situps kan medføre denne smerte, hvis inflammationen ligger tæt på pubis symfysen, ifølge en artikel offentliggjort i oktober 2001 i “American Family Physician.”

Nerve kompression

Hvis du træner dine maves muskler for meget, kan du forårsage kompression af ilioinguinalnerven, som passerer fra pungen gennem dine abdominale muskler. Din ilioinguinale nerve kan også blive såret på grund af direkte traume. Imidlertid er kompression af ilioinguinalnerven ikke særlig almindelig. Din læge kan anbefale lokale kortikosteroidinjektioner eller kirurgi, afhængigt af hvilken type smerte der er involveret.

Overvejelser

En række problemer kan forårsage testikulær smerte, og at skelne mellem nogle af dem kan være svært. Diagnose kræver tjenester fra en uddannet læge. Andre mulige årsager til lændesmerter er sportsbrækkelser, lysknudeforstyrrelser og brud. Selv om disse ikke nødvendigvis er forbundet med situps, må de muligvis udelukkes.