Traditionelle anvendelser af cuscuta

Cuscuta, mere almindeligt kendt som Dodder-planten, er en parasitisk vin, der invaderer andre planter til næring. Cuscuta har et højt niveau af flavonoider, hvilket giver det stærke antioxidantegenskaber. Det har vist sig at have positive virkninger på reproduktiv sundhed, osteoporose og alopeci, hvilket er hormon-induceret skaldethed. Ikke desto mindre konsultere en sundhedspersonale før selvbehandling med plantelægemidler.

I en artikel i juni 2010, der blev fremsat i “Phytotherapy Research,” Drynol cibotinis, blev en nyudviklet botanisk kombination, herunder Cuscuta chinensis, undersøgt for sine terapeutiske fordele til behandling af osteoporose. Hver af botanikerne i denne blanding er blevet anvendt i traditionel kinesisk medicin til behandling af osteoporose. Forskerne vurderede virkningerne af drynol cibotin på cellevækst, programmeret celledød, calciumoptagelse og produktion af knoglematrixproteiner. Resultaterne viste, at drynol cibotin signifikant øgede celleproliferation og hæmmet celledød i osteoblaster, som er knogleceller. Desuden fandt forskerne, at drynol cibotin fremmer calciumoptagelse og signifikant øget produktionen af ​​to vigtige ekstracellulære matrixproteiner i knogleceller: collagen I og laminin B-2. Forfatterne konkluderede, at drynol cibotin enten alene eller i kombination med aminosyrer og vitaminer kan have terapeutisk potentiale for osteoporose.

Februar 2009-udgaven af ​​”Journal of Medicinal Food” omfattede en undersøgelse, der undersøgte, om et vandigt ekstrakt af frøet af Cuscuta chinensis kunne fremkalde osteogen aktivitet i humane osteoblastlignende celler. Forfatterne af undersøgelsen fandt, at behandling mildt fremmet spredning af celler ved doser mellem 500 og 1.000 μg / ml. Yderligere forekom dosisafhængige stigninger i collagensyntese ved 48 og 72 timer inkubation med Cuscuta. Mineralisering i cellernes kultur blev signifikant forøget ved denne dosering. Forfatterne konkluderede, at Cuscuta forbedrede kollagen syntese og mineralisering i cellerne. Deres resultater viste, at C. chinensis kunne spille en væsentlig rolle ved osteoblastisk knogledannelse og kan føre til udvikling af knogledannende lægemidler.

Alopeci eller hårtab er en androgen-drevet psykologisk forstyrrende tilstand, som rammer millioner af mænd og kvinder. I en artikel, der fremgår af september 2008-udgaven af ​​”Journal of Cosmetic Dermatology”, vurderede forskere Cuscuta reflexa for hårvækstaktivitet hos forsøgsdyr med alopeci. Forfatterne brugte et petroleumsekstrakt af C. reflexa på albinomus med testosteroninduceret alopeci i 20 dage. Dens hæmmende evner blev evalueret ved follikulærtæthed og mikroskopisk observation af hudafsnit. Undersøgelsen fandt ud af, at ekstraktet viste lovende hårvækstaktivitet som afspejlet i follikulærtæthed og hudafsnitobservation. Inhibering af enzymatisk aktivitet antydede, at ekstraktet reverserede androgen-induceret alopeci ved at inhibere omdannelse af testosteron til dihydrotestosteron.

I marts 2006-udgaven af ​​”Kinesisk Arkiv for Traditionel Kinesisk Medicin” dokumenteredes skaden forårsaget af reaktive iltarter, ROS, til humant sædceller og den mekanisme, hvormed Cuscuta japonica kan behandle mandlig infertilitet. Spermceller med normal fysiologisk funktion blev udvalgt, og forskellige koncentrationer af ekstrakt blev inkuberet med sæd i ROS-miljøet. Cellernes integritet blev beregnet, og sædstrukturen blev observeret. Forfatterne fandt ud af, at ekstrakt fra C. japonica kan beskytte sædcellemembranen betydeligt såvel som dens struktur og den cellulære funktion fra skader forårsaget af ROS.

Osteoporose

Dosering til osteoporose

Alopeci

Mandlig infertilitet