Treadclimber vs elliptiske

Træningsmaskiner øger kardiovaskulær fitness, og hver har sine egne funktioner til at differentiere sig fra andre maskiner. Treadclimber og elliptiske er to sådanne kardio træningsmaskiner, og selv om de har ligheder, er de også forskellige inden for rammerne af, hvad de er designet til at gøre.

The Treadclimber

Treadclimberen sammenlignes ofte med en tredemølle, selv om dens design giver træning tættere på den af ​​en Stairmaster eller skråtræner. Den består af to små bælter, der er ved siden af ​​hinanden og vinklet af hydrauliske arme. Hvert bælte drejer i samme hastighed, og når vægten fra et trin tilføjes til bæltet, falder vinklen, indtil den er flad eller indtil foden tages af bæltet til næste trin. Fordi bælterne er uafhængige af hinanden, veksler de rytmisk med træningens stigningshastighed. Treadclimberen giver arbejde, der ligner at gå op ad bakke i sand.

Elliptiske

Den elliptiske blev oprindeligt designet til nøjagtigt at efterligne langrend er for at give en god kardiovaskulær træning, samtidig med at den fælles stress er forbundet med løb. Der er mange elliptiske maskiner til rådighed på markedet, hver med varierende muligheder. Nogle giver motioneren mulighed for at øge eller mindske stigningsgraden, og andre tillader variabilitet for stræklængde.

Fordele og ulemper ved Treadclimber

Treadclimberen er effektiv til at reducere ledspænding og er forholdsvis lavt påvirket i forhold til en tredemølle i samme hældning. Det giver en ensartet træning, men tillader ikke mange ændringer. På grund af de kortere bælter og den begrænsede hastighed tillader Treadclimber ikke nogen form for jogging eller løb, det er begrænset til at gå og gå i gang, og bevægelsen kan føle sig akavet og tage nogle vant til at vænne sig til. Treadclimberen er også væsentligt dyrere end løbebånd og elliptiske.

Fordele og ulemper ved en elliptisk

Elliptiske maskiner med succes minimerer fælles stress forbundet med motion, og fordi bevægelsen ligner langrend, er læringskurven relativt lav. Fordi bevægelsesplanet er fast, er potentialet for skade væsentligt lavere end at køre i samme tempo. Ellipticals er også alsidige og kan modificeres for at gøre øvelsen mere naturlig — og lettere eller hårdere afhængigt af exerciserens mål. På downside, på grund af de faste bevægelsesmønstre, elliptiske i stor skala brænder færre kalorier end løb eller en Treadclimber, så øvelsens varighed skal øges for at opnå de samme resultater.

Konklusion

Selvom en Treadclimber, Stairmaster eller tredemølle kan brænde flere kalorier, elliptiske holde fordelen på grund af nedsat fælles stress og øget fælles mobilitet. En elliptisk maskine vil også normalt være billigere, mere økonomisk — og ifølge TreadmillDoctor.com, mere pålidelig på grund af Treadclimber’s komplekse mekaniske design og modtagelighed for slid.