Ulemperne ved koffein

Koffein er et bittert stof, der stimulerer dit centrale nervesystem. Det betyder, at det kan hjælpe med at øge din opmærksomhed og eliminere din sløvhed, ifølge MedlinePlus.com. Chancerne bruger du regelmæssigt noget koffein, hvis du drikker kaffe eller te, drikker sodavand eller spiser chokolade. Og selvom koffein er meget forbrugt, betragtes det stadig som et lægemiddel, og det kommer med nogle potentielle ulemper.

Bivirkninger

Du har en højere risiko for uønskede bivirkninger fra koffein, hvis du har mere end 500 til 600 milligram koffein om dagen, som er indeholdt i mere end 4 kopper brygget kaffe. Nogle umiddelbare bivirkninger af højt koffeinforbrug er nervøsitet, rastløshed, kedelig mave, hurtigt hjerterytme, muskel tremor og irritabilitet, ifølge MedlinePlus.com. På lang sigt kan det medføre en ond cirkel med søvnløshed og træthed, hvor man vedvarende taber søvn på grund af koffeinvirkninger, men da skal man drikke koffein for at være opmærksom i løbet af dagen.

Overfølsomhed

Din krop skal kunne tolerere omkring 200 til 300 milligram koffein om dagen – svarende til ca. 2 til 4 kopper af brygget kaffe – medmindre du er følsom overfor koffein. Du er måske mere følsom over for koffein, hvis du er tilbøjelig til at stresse, har højt blodtryk, har hovedpine ofte, har uregelmæssig hjerteslag og mavesår eller sur reflux, ifølge MedlinePlus.com. Hvis du er ekstrafølsom overfor koffein, kan en enkelt kop kaffe bede uønskede virkninger, såsom rastløshed.

Graviditetsrisici

Du kan øge risikoen for fertilitetsproblemer, hvis du er en kvinde, der har en masse koffein. Koffein reducerer muskelaktiviteten i dine æggeleder, som er ansvarlige for at levere æg fra æggestokkene til din livmoder, ifølge den 26. maj 2011 udgave af “British Journal of Pharmacology.” Koffein kan også øge graviditets komplikationer, fordi det krydser placenta og når fostret. Fordi fosteret har en umodent stofskifte, kan koffein dvæle i sit system og opbygge toksiske niveauer. Du kan være i højere risiko for abort og levering af et barn med lav fødselsvægt, hvis dit koffeinindtag overstiger 200 til 300 milligram pr. Dag.

Addictive Egenskaber

Koffeinafhængighed kan forekomme, ifølge en undersøgelse fra 1994 offentliggjort i The Journal of the American Medical Association. I undersøgelsen fastslog forskerne, at koffeindrinkere, der havde et gennemsnit på 357 milligram koffein om dagen, viste klassiske tegn på narkotikaafhængighed, såsom en højere tolerance for koffein med hyppig anvendelse, et vedvarende ønske eller mislykket forsøg på at begrænse deres indtag, tilbagetrækning Symptomer, når de reducerer deres indtag og vælger at fortsætte med at indtage koffein på trods af den viden om, at koffein kan forårsage dem psykiske og fysiske problemer. Almindelige koffeinudtagningssymptomer – hovedpine, træthed, irritabilitet, koncentrationsbesvær og depression – er blevet observeret ved vedvarende indtag så lavt som 100 milligram pr. Dag, men de er mere almindelige med højere forbrugsniveauer, ifølge Linus Pauling Institute.