Vægttab og omsætning

Cirkulation er processen med at bringe blod, ilt og hormoner til dine celler og fjerne gasser og affaldsprodukter fra dine celler. Store organer involveret i omsætning er dit hjerte og dine lunger. En overvægtig tilstand kombineret med en usund livsstil bidrager til cirkulationsproblemer. Venstre ubehandlede, cirkulationsproblemer øger risikoen for diabetes og koronar hjertesygdom.

typer

Der er tre typer cirkulation i din krop. Koronar cirkulation er blodcirkulationen gennem dit hjerte. Lungecirkulationen er blodcirkulationen fra dit hjerte til lungerne for at få ilt til transport gennem din krop. Systemisk cirkulation er cirkulationen af ​​blod, ilt og næringsstoffer til dine arbejdsmuskler gennem hele kroppen.

Fungere

Ca. 2.000 liter blod cirkuleres gennem 60.000 miles blodkar i din krop dagligt. Din hjertefrekvens måles som antallet af gange, dit hjerte slår for at begynde at cirkulere. Den gennemsnitlige hvilepuls er 70 slag pr. Minut. Blodtryk er måling af mængden af ​​blodstyrke, da den forlader dit hjerte og skubber mod dine blodkar. Friske blodkar er elastiske og klare, så blodet kan strømme gennem din krop med lav styrke.

effekter

En usund kost bestående af høje mængder af mættet fedt, kolesterol og natrium kan hæmme omsætning. Plaque, et klæbrigt stof bestående af fedt og kolesterol, bygger op på dine blodkar og indsnævrer den vej, som blod kan strømme igennem. Når fartøjet bliver helt blokeret, opstår der cirkulationsproblemer. Blokeringer i din hjerne kan resultere i et slagtilfælde, kan forårsage følelsesløshed og smerter i dine arme og ben, og kan resultere i et hjerteanfald. Inaktivitet mindsker evnen hos dine underkroppens blodkar til at pumpe blod tilbage op til dit hjerte. Dette kan føre til cirkulationsproblemer og blodpulvering, hvilket øger udseende af åreknuder. Overdreven kropsvægt og kropsfedt øger også din hvilende puls og blodtryk, hvilket øger stressen på dit kredsløbssystem.

Forebyggelse / Solution

Sundt vægttab og motion kan forbedre kredsløbsproblemer. Diæter lavt i mættet fedt, kolesterol og natrium forhindrer plaque buildup og højt blodtryk. Korrekt ernæring omfatter forbrug af frugt, grøntsager, fiber og fuldkorn. Kardio øvelse kan styrke dit hjerte og reducere din hvilende puls.

Overvejelser

Kontakt en læge, hvis du oplever smerte, følelsesløshed eller nogen form for brystsmerter på grund af dårlig cirkulation. Førstegangspersoner bør se en læge, før de begynder et træningsprogram.