Vandblødgøringsmidler: Salt vs. Intet Salt

Beskrive en væske som vand som “hård” kan virke kontraintuitiv, men adjektivet refererer simpelthen til koncentrationen af ​​mineraler, som findes i daglig vand fra vandet. Disse mineraler – især calcium og magnesium – skaber en række problemer for mennesker og deres apparater, men blødgjort vand har selvbegrænsninger. Mens de fleste vandblødgørere bruger salt, er der et par typer systemer, der lover at “tilstand” vandet for at afbøde de skadelige virkninger af hårdt vand uden faktisk at fjerne mineralerne.

effekter

Vand er et universelt opløsningsmiddel. Som grundvand passerer gennem sten, henter det spor af mineraler, der binder sig med sæbe molekyler i dit hjem og forstyrrer stort set alle rengøringsopgaver, herunder vaskeri og opvask. Hårde vandindskud pletter på fade og kan efterlade tøj snusket som snavs og sæbe danner en ostemasse med mineralerne og synker tilbage i tøjfibrene.

Saltblødgøring

Saltblødgørere arbejder på begrebet ionbytning. Kalcium- og magnesiumionerne i hårdt vand er positivt ladet. Så er også natriumionerne produceret i blødgørers saltvandstank. Både saltvandstanken og ionbytningsenheden er generelt installeret udendørs eller i en garage, som ligner en vandvarmer. Magnesium og calcium indtræder ionbytterenheden og holder sig til negativt ladede perler, hvor de erstatter den svagere opladning af natrium. Blødt vand kommer derefter ind i huset med en koncentration af natriumioner i stedet for magnesium og calcium.

Alternative metoder

Enheder, der bruger medier som aktivt kul, eller elektrostatiske midler til “tilstand” vand, er de mest almindelige alternativer til ionbytterblødgørere, der bruger salt. Der er imidlertid en stor forskel i effektiviteten af ​​disse produkter, så kunderne bør spørge om de certificeringer, som hver enhed har modtaget, inden man begår et dyrt behandlingssystem. Disse “konditioneringsmetoder” kan give sundhedsmæssige fordele i forhold til saltsystemer, da Verdenssundhedsorganisationen har advaret om, at drikkevand af demineraliseret vand kan påvirke kroppens evne til at metabolisere mineraler generelt. Der er også mulige indvirkninger på mavemusklerne i fordøjelseskanalen, men undersøgelsesresultaterne har været ufattelige, ifølge WHO.

Resultater

Saltblødgørere fjerner op til 80 procent af de skalafremkaldende mineraler. Magnetiske enheder konsekvent mislykkes i at nå 80 procent tærsklen, men nogle typer fungerer bedre end andre. Men folk på meget lave natriumdieter, som dem med hjertesygdom, kan overveje et magnetisk konditionssystem i stedet for et saltblødgøringsmiddel. Blødt vand fra et salt system indeholder op til 400 mg / l natrium afhængigt af det oprindelige mineralindhold i kildevandet ifølge Washington University i St. Louis Medical Center.

Overvejelser

Mineralerne i hårdt vand er faktisk vigtige mikronæringsstoffer, og der er modstridende beviser for virkningen af ​​fjernelse af mineraler på menneskers sundhed. Af den grund omfatter mange systemer en bypass til køkkenvasken, så drikke- og madlavning forbliver beriget med disse mineraler. Da saltfri balsam ikke rent faktisk fjerner mineraler – de mindsker kun de negative virkninger af skalaopbygningen – ingen bypass er påkrævet.