Vigtigheden af ​​brød

Brød har gamle rødder, og er et hæftemiddel til mange kostvaner i hele verden, fra blomstrende storbyer til udviklingslande. Brød kommer i alle former, smag og former, og er typisk lavet af tilgængelige og overkommelige ingredienser. Disse ingredienser er vigtige, fordi de hjælper med at fylde ernæringsmæssige huller i kosten samt hjælpe dig med at føle dig fuld og tilfreds.

Kulhydrater

Brød af alle typer er en primær kilde til kulhydrater. Kulhydrater spiller en afgørende rolle i kroppen som en foretrukken kilde til energi og din krops hovedkilde til brændstof. Når du fordøjer kulhydrater, kan din krop bryde kulhydraten ned i glukose. Glukose kombineres derefter med ilt i celle mitokondrier for at skabe energi gennem aerob åndedræt.

Fiber

Fiber i brød er en type kulhydrat, som din krop ikke kan fordøje, men samtidig spiller en vigtig rolle i din krop. Brød kan indeholde både opløselige og uopløselige fibre. Opløselige fibre skaber et gelignende stof i din fordøjelseskanalen, som hjælper med at blokere absorptionen af ​​dårligt kolesterol i blodbanen og hjælpe med blodsukkeret. Uopløselig fiber hjælper med at forbedre sundheden i fordøjelseskanalen og giver bulk til din skammel, hvilket kan hjælpe med til at forhindre problemer som forstoppelse. Fiber findes typisk i højere mængder i fuldkornsbrød i forhold til forarbejdede kornbrød såsom hvidt brød.

Fed

Brød indeholder typisk også forskellige fedtindhold, som også spiller en vigtig rolle i din krop. Fedt er nødvendigt for celle sundhed, fordi uden fedt vil dine celler ikke kunne opretholde cellemembranen, hvilket får dem til at dø. Fedtstoffer er også nødvendige for at hjælpe din krop med at absorbere visse fedtopløselige vitaminer, herunder vitaminerne A, E, D og K. Ikke alle fedtstoffer er skabt ens. Både umættede fedtstoffer og mindre sunde mættede fedtstoffer kan findes i brød, og i nogle tilfælde kan brødprodukter også indeholde de endnu mere usunde transfedtstoffer. Når du inkludere brød i din kost, skal du målrette mod produkter med lavt indhold af mættede fedtstoffer og fraværende fra transfedtstoffer.

Protein

Protein kan også findes i de fleste brød. Protein er en nødvendig del af din kost, fordi den indeholder aminosyrer, som er afgørende for at opretholde muskler. Protein spiller en afgørende rolle i hele kroppen, især i forhold til at opbygge de forskellige væv i din krop. Protein er også vigtigt for sund immunsystem funktion samt for at skabe enzymer og hormoner.

Afhængigt af de ingredienser, der bruges til at lave brød, kan det færdige produkt indeholde en række essentielle vitaminer og mineraler. Disse kan omfatte B-vitaminer, såsom niacin, thiamin riboflavin og folat, samt andre vitaminer og mineraler som vitamin D, vitamin C, vitamin E, kalium, calcium, magnesium og jern. Brød kan også befæstes med vitaminer og mineraler for at øge deres ernæringsmæssige indhold.

Vitaminer og mineraler