Virkningerne af koffein ved vejrtrækning

Koffein stimulerer centralnervesystemet, og det bruges ofte til at føle sig mere vågen og opmærksom. Det kan have flere effekter på kroppen, herunder ændring af pustefrekvensen, hvilket kan være en bekymring specielt for dem med lungesygdomme. Hvis der er bekymring for koffeinbrug, er det første skridt at tale med en sundhedsudbyder, der kan rådgive om koffeinindtag baseret på personlig sundhed.

Koffein er et stof, der findes i drikkevarer som kaffe, te og sportsdrikke, nogle fødevarer som chokolade og visse lægemidler. For de fleste forbruger omkring to til fire kopper kaffe om dagen ingen sundhedsproblemer, hedder Medline Plus-webstedet. Da det stimulerer centralnervesystemet aktivitet, kan det påvirke vejrtrækningen hos nogle patienter. Alle reagerer på koffein anderledes, og for nogle kan kun en kop kaffe have negative virkninger. Hver enkelt person skal eksperimentere for at finde ud af, hvilket beløb der er sikkert at forbruge.

Ifølge Nemours Foundation skaber koffein følelser af årvågenhed ved at øge nervesystemets aktivitet, som igen øger hjertefrekvensen og vejrtrækningen. Da hjerteslag og vejrtrækningshastighed øges, bliver mere blod og ilt leveret til kroppen. Denne stigning i blod og ilt hjælper med at øge energien. Derudover virker koffein som en bronchodilator. En bronchodilator er et stof, der udvider de passager, som luften bevæger sig igennem. Bronkodilatorer forårsager også åndedrætsmusklerne at slappe af. Begge disse effekter skaber mindre modstand i luftvejene, hvilket igen øger luftstrømmen til og fra lungerne. Men koffein selv i små mængder kan også forårsage irritabilitet, nervøsitet, problemer med at koncentrere sig, problemer med at sove, angst, åndenød og mange andre symptomer. Derudover kan nogle blive afhængige af koffein og opleve tilbagetrækningssymptomer, når de forsøger at stoppe eller tilbage.

KOL står for kronisk obstruktiv lungesygdom, og det er generel betegnelse for enhver tilstand, der forårsager åndedrætsbesvær. Dette omfatter astma, bronkitis, emfysem og andre. Når det kommer til behandling kræver COPD en tværfaglig tilgang, der omfatter kostændringer. Spise en sund, velafbalanceret kost bør kombineres med begrænsende koffeinindtag, rapporterer Cleveland Clinic. Da koffein øger vejrtrækningen, kan det lægge for meget stress på hjertet og lungerne for dem, der allerede har problemer med at trække vejret, og det kan forværre symptomerne. Desuden kan koffein negativt interagere med medicin, der tages til behandling af COPD.

Hvis der opstår en vejrtrækningsproblemer med koffein, eller hvis symptomerne bliver værre, kan en læge anbefale at skære ned eller fjerne indtagelse. Dette skal imidlertid gøres langsomt for at undgå tilbagetrækningssymptomer som hovedpine, træthed, irritabilitet og nervøsitet. For at reducere indtaget gradvist, skal du prøve at lave en kop kaffe med kun halv kaffeindhold og halv koffeinfri. Sænk langsomt mængden af ​​koffeinholdig kaffe i koppen, indtil den er rent koffeinfri. Sænk langsomt daglig forbrug af kaffe eller sodavand ved at skære en kop kaffe eller en dåse koffeinfri sodavand hver uge. Det er også vigtigt at gennemgå medicin hos en læge, da nogle kan indeholde koffein.

Identifikation

Overvejelser

Advarsler

Løsning