Vitamin b-kompleks vs antidepressiva

Depression er en almindelig tilstand, der kan variere i sværhedsgrad, ofte forstyrrer det daglige liv. Behandlingsmulighederne varierer og kan omfatte psykoterapi, livsstilsændringer, kostændringer og brugen af ​​receptpligtige lægemidler. Mens receptpligtige lægemidler kan hjælpe med at reducere og håndtere forskellige symptomer på depression, kan visse vitaminer også hjælpe med til behandling af depression.

Depression

Depression er den mest udbredte type psykiatrisk lidelse, ifølge University of Minnesota. Mens den nøjagtige årsag til depression ofte forbliver ukendt, omfatter denne lidelse generelt følelser af lavt selvværd og tab af fornøjelse. Symptomer på depression omfatter ændringer i søvnmønstre, energitab, skyldfølelser eller håbløshed, koncentrationsbesvær og tanker om død eller selvmord. Kvinder oplever depression næsten dobbelt så ofte som mænd.

Antidepressiva

Receptpligtige antidepressiva er ofte nyttige til at lindre symptomer på depression, selvom de kan forårsage ubehagelige bivirkninger. Selektive serotoninoptagelseshæmmere eller SSRI’er kan virke ved at øge serotonin i din hjerne. Mange mennesker har lave niveauer af denne hjerne kemikalie, selv om det er uklart, hvordan serotonin påvirker stemninger. Ifølge Helpguide.org er nogle undersøgelser i modstrid med teorien om, at kemiske ubalancer i hjernen forårsager depression. SSRI-antidepressiva kan forårsage kvalme, diarré, hovedpine, vægtøgning, svimmelhed, nedsat sexdrev, angst og tremor. Nogle mennesker, der tager receptpligtige antidepressiva, kan opleve en forøgelse af depression, hvilket resulterer i en højere risiko for selvmord.

Vitamin B kompleks

B-vitaminer spiller en afgørende rolle for produktion og regulering af neurotransmittere, der styrer depression, selv om flere undersøgelser er nødvendige for at bestemme fordelene ved at tage B-vitaminer til behandling af humørsygdomme. En mangel på B-vitaminer kan føre til depression og angst, såvel som andre humørsygdomme. Vitamin B6 er en vigtig spiller i den B-komplekse gruppe af vitaminer, når det kommer til depression. B6 hjælper med at producere serotonin, muligvis reducere symptomer på depression. I modsætning til receptpligtige antidepressiva, der udfører denne handling, gennemgår kosttilskud ikke den omfattende test, der er nødvendig for at godkende lægemidler til brug i medicinske terapier og behandlinger.

Forholdsregler

Depression er en alvorlig lidelse, der kræver professionel pleje. Undgå at tage vitamintilskud i et forsøg på at behandle medicinske eller psykiske forhold uden din læge anbefaling. Meget høje doser af B-vitaminer kan forårsage bivirkninger. For meget B6 kan føre til tab af følelse i benene, samt mulige hudreaktioner, kvalme, appetitløshed og mavesmerter. Receptpligtige antidepressiva kan stoppe med at arbejde. Giv din læge besked, hvis følelser af depression vender tilbage, mens du tager din medicin.