Vitamin b6 og eksem

Eksem kan få dig til at føle sig selvbevidst og ubehageligt, men behandlinger er tilgængelige. Ud over receptpligtige og over-the-counter-midler, kan vitamin B-6 være til gavn for nogle individer. Inden du bruger B-6 til eksem, skal du tale med din læge om, om det er sikkert og passende for din situation.

Vitamin B-6

Vitamin B-6, også kaldet pyridoxin, er et vandopløseligt vitamin, som hjælper kroppen med at omdanne fødevarer til energi og hjælper også med metabolismen af ​​fedtstoffer og proteiner. Da kroppen ikke opbevarer vandopløselige vitaminer, skal du konsumere dem konsekvent for at opretholde tilstrækkelige mængder. Kostkilder til B-6 omfatter havregryn, kylling, bananer, kartofler, laks og jordnøddesmør. Dette vitamin er vigtigt for sund hud, hår og negle, og det virker sammen med andre vitaminer for at fremme et sundt nervesystem.

Eksem

Eksem er en generel betegnelse for mange former for hudirritationer eller kløende udslæt. Hudforhold betragtes eksem omfatter atopisk dermatitis, kontaktdermatitis og seborrheisk dermatitis. Alle disse forårsager kløe og rødme, og huden kan skrælle eller blister afhængigt af tilstanden. Atopisk dermatitis er den mest almindelige eksem, som typisk begynder i barndommen. 65 procent af personer med tilstanden diagnosticeres inden for det første år af livet, siger National Eczema Association. Behandling for eksemmer indeholder normalt topiske steroider eller andre topiske cremer som anti-fungaler samt nye lægemidler som topiske immunmodulatorer.

Virkninger af B-6 på huden

B-vitaminer hjælper med at holde huden sund, og hvis du er mangelfuld i disse vitaminer, kan din hud lide. Ifølge MerckManuals.com kan en mangel på vitamin B-6 resultere i seborrheisk dermatitis, en form for eksem. En undersøgelse fra 2011 i “Pædiatrisk Allergi og Immunologi” undersøgte, om prænatal indtagelse af B-vitaminer, herunder B-6, mindskede risikoen for eksem i barndommen, intet forhold blev fundet, selv om der var behov for mere forskning, ifølge forfatterne. Tal med din læge om, om du har en B-6-mangel, og om det forårsager eksem, før du tager kosttilskud.

Overvejelser

Eksem kan skyldes en allergisk reaktion eller kontakt med en irritation, så se din læge for en passende diagnose for eksemet før selvbehandling. Tal med din læge, før du tager vitamin B-6-kosttilskud eller bruger aktuelle præparater til eksem. Disse kosttilskud kan interagere med forskellige lægemidler og forårsage uønskede virkninger, og høje doser af dette vitamin kan forårsage neurologiske problemer og allergiske hudreaktioner.