Vitaminer eller kosttilskud, der kan forårsage blå mærkning af huden

Brud opstår, når blodkar nær hudens overflade er brudt. Blod lækker ud af blodkarrene og fremstår som et rødt, lilla eller sort mærke. Kroppen absorberer til sidst blodet, og blusen forsvinder. Brud kan skyldes et slag eller en skade. Visse vitaminer og kosttilskud som fiskeolie og E-vitamin kan også forårsage mærkning af huden.

Fiskolie er en vigtig kilde til omega-3 essentielle fedtsyrer, eicosapentaensyre – også kendt som EPA- og docosahexaensyre – mere almindeligt kaldet DHA. Fisk olie kan opnås ved at spise olieholdig fisk som makrel, sild og laks eller ved at tage et tillæg. Fiskolie kan være nyttig til en række sundhedsbetingelser såsom depression, forhøjet blodtryk, aldersrelateret makuladegeneration, menstruationspine og astma. Fiskolie har imidlertid en blodfortyndende virkning i kroppen og kan øge risikoen for blå mærker.

Bladene af urtginkgo biloba bruges generelt til at fremstille ekstrakter, der anvendes som medicin. Ginkgo kan være nyttig til mange sundhedsmæssige forhold, herunder Alzheimers sygdom, svimmelhed, humørsvingninger, hovedpine og ringe i ørerne. Ifølge Mayo Clinic på grund af dets blodfortyndende egenskaber kan ginkgo øge risikoen for hudblødning.

E-vitamin er et vigtigt næringsstof, der findes naturligt i grønne grøntsager, æg, grøntsagerolier og hvedekim. E-vitamin er også tilgængeligt i tilskudsform. Dette vitamin kan være nyttigt for forhold som hjertesygdomme, gigt, forbrændinger, Parkinsons sygdom, grå stær og aldersrelateret maculadegeneration. Den amerikanske graviditetsforening påpeger dog også, at en overdosis af E-vitamin kan forårsage let blødning og hudblødning.

Under graviditeten øges en kvindes behov for visse vitaminer og mineraler – såsom jern, folsyre og calcium – fordi disse næringsstoffer er afgørende for fostrets udvikling og vækst. Prænatal multivitaminer er designet til at give disse ekstra næringsstoffer. Ifølge Drugs.com kan en overdosis prænatal multivitaminer forårsage let blå mærkning af huden sammen med andre symptomer.

Fiskeolie

Ginkgo Biloba

E-vitamin

Prænatal Multivitaminer