Vitaminer og mineraler indeholdt i svampe

Spiselige svampe, som hvid knap, crimini, portabella og østers champignon, er de sporbærende frugter af svampe, der vokser i jord eller på andre næringsstoffer som træer. Svampe er højt anset for deres anvendelse i køkkenet på grund af de jordiske og kødlignende smagsoplevelser, de giver på tilberedte fødevarer. Derudover er mange svampe gode fødekilder til essentielle næringsstoffer.

Vitamin D er et essentielt vitamin, som kan syntetiseres af specielle hudceller på din krop efter udsættelse for sollys. D-vitamin opnås også gennem kostkilder, herunder svampe. Mens svampe normalt ikke er en væsentlig kilde til D-vitamin, producerer nogle kommercielt dyrkede svampe mere, når de udsættes for ultraviolet lys. Denne proces ligner vores egen biologiske mekanisme til fremstilling af D-vitamin. Ifølge et næringsdiagram fra MushroomInfo.com er en servering af portabella-svampe, der har været udsat for ultraviolet lys, næsten 400 IE af D-vitamin. Mens mindre almindelige maitake-svampe Indeholder naturligt næsten 1000 IE af D-vitamin, som er 250 procent af den daglige værdi, baseret på en 2.000-kalorieindhold.

Riboflavin, også kendt som vitamin B2, er et vigtigt vitamin, der er involveret i metabolisme og energiproduktion. Riboflavin hjælper også i produktionen af ​​røde blodlegemer, der bærer ilt i hele kroppen. Ifølge svampe Canada indeholder en 100 g betjening af hvide knap svampe ca. 0,4 mg riboflavin, hvilket svarer til 25 procent af den daglige værdi. Crimini og portabella svampe indeholder næsten 30 procent af den daglige værdi.

Kalium er et vigtigt mineral, der er nødvendigt for knogleresundhed, nervekommunikation og muskelfunktion. Svampe er moderate kilder til diætkalium. Ifølge MushroomInfo.com indeholder en servering af de mest almindelige svampe som hvid knap, crimini og portabella ca. 10 procent af den daglige værdi af dette mineral.

Svampe er også en god kilde til spormetal selen, hvilket er nødvendigt for thyroidfunktion og som et antioxidantfremmende mineral. Selenhold i svampe varierer fra 2 til 20 mcg pr. Portion, der tegner sig for 3 til 30 procent af den daglige værdi.

Vitamin D

Riboflavin

Kalium

Selen