Wellbutrin & prozac til vægttab

På trods af den voksende fedmeepidemi i USA bruger amerikanerne milliarder dollars på kostholdsprodukter hvert år, ifølge Creighton University. Bekymring af piller eller nye kostvaner lovende hurtigt vægttab kan være svært at modstå – selvom de er ineffektive eller farlige. Nogle dieters kan endda vende sig til receptpligtige medicin, såsom Wellbutrin eller Prozac, i håb om, at de vil reducere deres appetit. Brug af disse lægemidler til dette formål bør aldrig gennemføres uden lægeovervågning.

Type af stoffer

Både Wellbutrin og Prozac er antidepressiva. De er ordineret til behandling af depression og andre psykiske problemer. Wellbutrin, kendt generisk som bupropion, kan ordineres til patienter, der forsøger at holde op med at ryge. Obsessiv-kompulsiv, panik- og præmenstruel dysforisk lidelse kan kræve behandling med Prozac eller fluoxetin. Selv om begge er antidepressiva, falder de under forskellige kategorier. Fluoxetin er en selektiv serotonin reuptake inhibitor, som påvirker neurotransmitteren kaldet serotonin. Bupropion påvirker på den anden side kemikalierne dopamin og norepinephrin, det betragtes som et atypisk antidepressiv middel.

Prozac og vægt

Vægttab er en kendt bivirkning af fluoxetin, i virkeligheden kan det ordineres som en behandling for fedme. Forskningsresultater offentliggjort i september 2005 i tidsskriftet “Obesity Surgery” viste, at overvægtige voksne, der tog en høj dosis af lægemidlet – 60 mg dagligt – kunne tabe sig og derved valgte at relæere bariatrisk kirurgi. Fluoxetin påvirker på vægten det er bekymrende for ældre patienter såvel som dem der beskæftiger sig med depression eller en spiseforstyrrelse som anoreksi nervosa.

Wellbutrin & Vægt

Bupropion er normalt ikke ordineret til vægttab, men det er en almindelig bivirkning af dette antidepressiv middel. Specielt bupropionsopløsningen med bupropion har vist sig at reducere appetitten og bidrage til vægttab. To undersøgelser af fedmeforskning, udgivet i september 2001 og juli 2002, fandt begge, at bupropion var vel tolereret og vellykket med at starte vægttab hos overvægtige voksne. Som med fluoxetin kan lægemidlet ikke være passende for patienter, der allerede har tabt sig på grund af depression eller en spiseforstyrrelse.

Forholdsregler

Disse lægemidler bør kun anvendes til deres formål og aldrig tages, medmindre de er under behandling af en læge. Begge disse antidepressiva bærer alvorlige advarsler, de kan forårsage suicidale tanker, irritabilitet, aggressivitet og signifikante ændringer i mental funktion. De kan forårsage en række bivirkninger, herunder kvalme, døsighed, sved og opkastning. Husk på, at fluoxetin og bupropion i nogle tilfælde faktisk kan forårsage vægtforøgelse. Tager en af ​​disse stoffer skal være en beslutning mellem læge og patient.