Yerba mate te og kræft

Hver nationalitet har sin varme drikke tradition. Amerikanere og europæere har deres kaffehuse, mens de britiske og asiatiske har deres te. I Sydamerika spiller teen, der hedder yerba mate, en nøglerolle i den lokale kultur og livsstil. Rygter om yerba mate sundhedsmæssige fordele, såsom appetit kontrol, energi og vægttab til sidst inspireret amerikanske sundhed fødevarer butikker at importere produktet, men på trods af de potentielle fordele, nogle forskere forbinder yerba mate forbrug til visse typer af kræftformer.

Det stedsegrønne stamtræ, der er hjemmehørende i Argentina, Brasilien, Paraguay og Uruguay, vokser små blade og stilke, der bruges til at lave yerba mate, også kaldet ever mate te. Yerba mate te indeholder koffein og xanthin, der virker som nervesystemstimulerende midler. Te kan også prale af en betydelig forsyning med antioxidanter, som omfatter vitamin B-2, vitamin B-6, vitamin C, niacin og pantothensyre. Yerba mate’s antioxidant-, energi- og vægtkontrolfunktioner tegner folk til te, men forskere fra Division of Cancer Epidemiology and Genetics, National Cancer Institute i Bethesda, Maryland, rapporterer, at yerba mate indeholder kræftfremkaldende polycykliske aromatiske carbonhydrider, der gør hyppige drikkere modtagelige for spiserør, Strubehoved, lunge, nyre og blærekræft. Denne forskning blev offentliggjort i maj 2008 udgaven af ​​”Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention”.

Hyppige drivere “er den vigtige kvalifikator. Lejlighedsvise yerba mate drivere kan høste sine fordele uden risiciene, men de, der drikker det non-stop hele dagen, kan i sidste ende få sundhedsmæssige problemer. Faktisk fandt de fleste af de yerba mate-relaterede kræftundersøgelser sted I Uruguay, hvor Uruguayerne joke, at yerba-kompis ikke er dens nationale drink, men dens “nationale afhængighed.

Den brede forekomst af blærekræft blandt uruguayanske mænd opfordrede forskere på Hospital de Clinicas i Montevideo, Uruguay for at undersøge sammenhængen mellem yerba mate-te drikke og forekomst af denne type kræft. Blærekræft, hævder hovedforfatter Eduardo De Stefani, er den fjerde mest ondartede sygdom blandt uruguayanske mænd. De Stefani og hans forskningsteam rapporterede om en direkte sammenhæng mellem blærekræft og yerba mate og advarer om, at risikoen for at udvikle denne sygdom stiger med hyppigere drikke. BioMed Central offentliggjorde undersøgelsen i 2006.

De ultra-varme vandtemperaturer, der bruges til at lave yerba mate te, kan gøre drikkere modtagelige for spiserørkræft, rapporterer ABC News. Lederforfatter PA Rolon testede denne teori i Paraguay, et land kendt for sin høje forekomst af esophageal cancer. Rolon og hans team sammenlignede drikker af kold, varm og meget varm yerba mate, og rapporterede, at de, der forbruges den meget varme version af drikkevaren, havde en højere risiko for at udvikle spiserørkræft. Mængden af ​​yerba mate forbruges på en dag havde ingen indflydelse på modtagelsen af ​​denne type kræft.

Fra januar 1988 til december 1994 studerede forskere ved Instituto de Oncologia i Montevideo, Uruguay 497 tilfælde af lungekræft. I modsætning til esophageal cancer undersøgelsen, der viste ingen sammenhæng mellem mængden af ​​yerba mate forbruges og modtagelighed for kræft, har mængden spillet en vigtig rolle i dette studie. Lederforfatter De Stefani rapporterede, at hyppige yerba mate-drivere øgede deres lungekræftrisiko med 1,6 procent. “Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention” offentliggjorde undersøgelsen i juli 1996.

Identifikation

Mate Culture

Blærekræft

Esophageal Cancer

Lungekræft