Yoghurt og eksem

Eksem er en allergisk betændelse i huden med et rødt kløende udslæt, der ofte ledsages af små blister. Det kan påvirke ethvert område, men vises ofte foran albuerne og bag knæene. Eksem forekommer mest i barndommen. Det kan udløses af allergi eller kan skyldes en funktionsfejl i kroppens immunsystem. Bakterier fundet i yoghurt kan hjælpe med at behandle eksem ved at øge immunsystemet og temperere det allergiske respons.

Baggrund

Yoghurt er et fermenteret mejeriprodukt, der produceres af bakterielle kulturer på sukkerarterne i mælk, hvilket gør dem til mælkesyre. Denne proces giver yoghurt sin tykke, cremeagtige tekstur. Mælkesyrebakterierne, der anvendes til fremstilling af yoghurt, indbefatter Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus og Bifidobacteria. Disse “gode” probiotiske bakterier er især gavnlige for at understøtte immunsystemet. Yoghurt er også rig på calcium og tilskynder til syntese af B-vitaminerne biotin, folsyre og B-12.

Yoghurt og immunsystemet

Probiotisk yoghurt kan forbedre eksem symptomer ved direkte at påvirke immunsystemet. En artikel offentliggjort i 2007 ” Journal of Nutrition ” antyder, at visse probiotiske bakterier kan beskytte mod allergier ved at øge produktionen af ​​slimhindeimmunforsvaret, sekretorisk immunoglobulin A. Sekretorisk IgA bidrager til udelukkelse af allergen ved at reducere immunsystemets eksponering til antigener. Artiklen bemærkede, at spædbørn med allergi havde lave niveauer af bifidobacterium, en bakterier også fundet i yoghurt. Når det blev suppleret i modermælkserstatning, viste det sig at forbedre eksem.

Dosering

Probiotika kan forbruges som et supplement, men yoghurt kan være den nemmeste måde at få fordelene på uden besværet med at tage kapsler eller tabletter. Ifølge en undersøgelse fra 2006, der blev offentliggjort i “Annals of Nutrition and Metabolism”, var et daglig yoghurtindtag en tilstrækkelig mængde til effektivt at forøge immunsystemet. University of North Carolina School of Medicine bemærker, at probiotika kan give fordele for børn, men spørg din læge, inden du giver dit barn probiotika.

Overvejelser

Yoghurt er tilgængelig i mange sorter og smag. For maksimale fordele, forbrug live eller “bio” yoghurt. Se efter sætningen “levende aktive kulturer” på etiketter, når du vælger et probiotisk yoghurt. Yoghurt blander også godt med frugt, frø og korn. Det kan også bruges til at tykke supper og saucer, men fordi varme ødelægger sine bakterier, bør yoghurt ikke anvendes under madlavning, men omrøres i slutningen.